Головна Новини Суспільство релігія Церковне свято 24 липня: що можна і не можна робити
commentss НОВИНИ Всі новини

Церковне свято 24 липня: що можна і не можна робити

Яке православне свято 24 липня відзначають віруючі та на які прикмети потрібно звертати увагу – дізнайтесь у матеріалі

24 липня 2022, 07:50 comments2260
Поділіться публікацією:

Як повідомляє портал "Коментарі", сьогодні Православна церква відзначає день пам'яті мучениці Євфимії. Чудо, здійснене Євфимією, стало вирішальним у питаннях віри міста Халкідона. Під час Вселенського собору православні та єретики не могли дійти згоди, яка віра є істинною. Тоді патріарх вирішив, що треба звернутися до мучениці Євфмії, і нехай Господь через неї дасть відповідь. Присутні написали два сповідання – єретичне та православне, а потім поклали листки у труну святу. Через добу труна виявилася відкритою, а в руці Євміфія тримала список із православними догмами. Другий листок лежав біля її ніг. Тоді православна віра була визнана єдино вірною, а єретики прийняли християнство.

Церковне свято 24 липня: що можна і не можна робити

Церковне свято. Фото: із відкритих джерел

Сьогодні також вшановують нашу княгиню Ольгу, тому 24 липня ще відзначається народне свято 24 липня – день Ольги. У 1547 році Ольгу зарахували до лику святих рівноапостольних. Такої честі удостоєні лише п'ятеро жінок: Марія Магдалина, цариця Олена, першомучениця Фекла, мучениця Апфія та просвітителька Грузії – Ніна.

Наші пращури помітили, якщо у цей день спекотно, то зима буде холодною. гулкий грім — до тривалої зливи, глухий — до тихого дощу; павук сидить посеред павутиння – до дощу; багато роси на городі – до неврожаю огірків та помідорів; спекотний сонячний день – до хорошого врожаю зернових.

Що можна робити 24 липня

У народному календарі це свято отримало назву "Ольга Страдниця" через те, що саме сьогодні розпочиналися польові роботи. Особливо важливим сьогодні вважається накосити та заготовити сіно, а також сходити на рибалку. Слов'яни молилися святій Ользі за хороший улов і допомогу у справах.

Що не можна сьогодні робити

Вважається, що княгиня Ольга дуже не любила хвалькуватих людей, тому намагайтеся в цю дату не хвалитися своїми здобутками. Православна церква каже, що 24 липня заборонено переїдати та грішити обжерливістю. Також не рекомендується байдикувати — у піковий час роботи на землі багато і її потрібно виконувати.

Читайте також на порталі "Коментарі" – отримав паспорт РФ – отримай статтю: що означає нова ініціатива влади – чи варто йти на такий крок. Експерти знайшли відповіді на ексклюзивне інтерв'ю нашому виданню.

Також видання "Коментарі" повідомляло – попит на газ зростає: як стимулювати видобуток в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини