Головна Новини Суспільство релігія Церковне свято 22 серпня: що можна і не можна робити сьогодні
commentss НОВИНИ Всі новини

Церковне свято 22 серпня: що можна і не можна робити сьогодні

Яке православне свято 22 серпня відзначають християни і від чого цього дня краще утриматися - дізнайтесь у нашому матеріалі

22 серпня 2022, 07:25 comments1192
Поділіться публікацією:

Сьогодні церква вшановує пам'ять святого Матвія. Святий Матвій із самого дитинства вивчав Слово Боже за Священними Книгами. Того дня, коли Ісус виявив себе світу, Матвій повірив у нього і йшов за ним, за що був обраний до 70 учнів. На його честь люди святкують народне свято 22 серпня — день Матвія. Саме він був обраний до 12 апостолів замість Юди, проповідував Євангеліє в Єрусалимі та Юдеї. Багато мандрував світом із проповідями про Слово Боже. Багатьох людей навернув у християнську віру.

Церковне свято 22 серпня: що можна і не можна робити сьогодні

Церковне свято. Фото: із відкритих джерел

Одного разу іудейський первосвященик Анан, який ненавидів Христа, який наказав убити апостола Якова, наказав схопити Матвія і подати на суд. На суді Матвій сповідував християнство і говорив, що Ісус – єдиний Месія та істинний Бог. За це його побили камінням, а потім відтяли голову.

Прикмети 22 серпня

дощ у цей день — до поганої погоди до кінця літа;

сильні вітри – до холодної зими;

тиха та спокійна погода — до пізньої зими та теплої осені.

Що сьогодні не можна робити

На Матвія заборонено носити металеві прикраси та пити трав'яні настої, інакше стан здоров'я погіршиться. Дивитися на Місяць також категорично заборонено – накликаєте головний біль. 22 серпня утримайтеся від того, щоб потирати пліч-о-пліч, інакше на вас чекають фінансові неприємності.

Що можна робити 22 серпня

У цей день православні приділяють особливу увагу читанню Біблії та відвідуванню храмів. Не забувають постити, бо триває Успенський піст 2022. Люди збирають зелень з городу і заготовляють її на користь.

Читайте також на порталі "Коментарі" – звільнити Херсон без контрнаступу ЗСУ: експерт озвучив можливість.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини