Головна Новини Суспільство релігія Церковне свято 22 липня: що можна і не можна робити сьогодні
commentss НОВИНИ Всі новини

Церковне свято 22 липня: що можна і не можна робити сьогодні

Що можна робити 22 липня, а від яких дій краще утриматися, щоб не згрішити - дізнайтесь у матеріалі

22 липня 2022, 07:40 comments3762
Поділіться публікацією:

Як повідомляє портал "Коментарі", сьогодні Православна церква відзначає день пам'яті великомученика Кирила. Святий був єпископом у Гортинії та постраждав від рук язичників. Якось його привели до правителя Лукія, який змушував Кирила принести жертву язичницьким богам. Священик твердо сповідав християнську віру і відмовлявся зраджувати її. Тоді Лукий засудив Кирила до спалення, але вогонь не торкнувся тіла святого. У той момент багато поган увірували в Христа, а правитель, здивований дивом, відпустив єпископа. Кирило продовжував вести проповіді та звертати язичників у християнську віру. Чутки про те, що єпископ не має наміру відмовлятися від Христа, знову дійшли до правителя Гортинії. Той наказав умертвити святого, а Кирило зрадів, що може постраждати за істину і поклав голову під меч.

Церковне свято 22 липня: що можна і не можна робити сьогодні

Церковне свято. Фото: із відкритих джерел

22 липня наші пращури спостерігали за природою, говорили, якщо хороший урожай чорниці, значить чекай на морозну зиму. Світля зоряна ніч – до грози, а якщо на місяці видно темні плями, значить чекай на негоду до кінця літа. З ранку побачили на траві росу – значить буде довга тепла злива. Веселка в небі після закінчення грози або зливи – чекай на теплу, хорошу погоду.

Що можна робити 22 липня

Наші пращури помітили, якщо у цей день спекотно. Вважалося, що вона має цілющі властивості, тому саме сьогодні можна варити з ягоди варення і вживати її у свіжому вигляді. Також 22 липня — гарний день, щоб зібрати огірки, причому зробити це повинен наймолодший член сім'ї. Наші пращури помітили, якщо в цей день погода буде непогожою, то і осінь буде такою.

Що сьогодні не можна робити

Православна церква категорично забороняє лаятися та поганословити 22 липня, а також допускати негативні думки. Якщо ви не бажаєте, щоб Вищі сили відвернулися від вас, не відмовляйте від допомоги нужденним. Згідно з народними повір'ями, важкою фізичною працею сьогодні краще не займатися, інакше відштовхнете від себе щастя.

Читайте також на порталі "Коментарі" – раніше ми вже розповідали, яке церковне свято було 21 липня.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Дмитро Медведєв розповів, куди Росія хоче відсунути українські війська.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини