Головна Новини Суспільство релігія Церковне свято 2 серпня: прикмети та заборони дня
commentss НОВИНИ Всі новини

Церковне свято 2 серпня: прикмети та заборони дня

Що можна робити 2 серпня, а від яких дій краще утриматися - дізнайтесь у матеріалі

2 серпня 2022, 09:45 comments2372
Поділіться публікацією:

Як повідомляє портал "Коментарі", 2 серпня всім добре відомий, як день Іллі. Переказ свідчить, що з самого дитинства хлопчик Ілля дотримувався суворого посту і проводив дні та ночі у молитві. Покликаний до пророцького служіння за ізраїльського царя Ахава, пророк став полум'яним ревнителем істинної віри і благочестя. Тоді люди поклонялися язичницьким богам. Ілій не зміг з цим змиритися, став звинувачувати правителів у безчесті і закликати народ повірити у Христа Спасителя.

Церковне свято 2 серпня: прикмети та заборони дня

Церковне свято. Фото: із відкритих джерел

Імператор не послухався. Тоді пророк Ілля оголосив йому, що в покарання три роки не буде ні дощу, ні роси на землі, і посуха припиниться тільки за його молитвою. І справді, за молитвою пророка небо сталося, настала посуха і голод по всій землі. За цей час пророк здійснив багато чудес – давав їжу та воду віруючим та воскрешував померлих. Через три роки Ілля запропонував вибрати двох людей різної віри і подивитися, чий Господь істинний. Православ'я здобуло перемогу, а дружина імператора веліла вбити пророка.

Тоді Господь благословив його на життя в пустельництві, а потім, подякувавши за те, що той зберіг тисячі життів його Дітей, забрав його живого – у вогняній колісниці. Пророк Єлисей став свідком сходження пророка Іллі на небо в вогненній колісниці і отримав разом з його впалаю милотію (плащем) дар пророчого духу вдвічі більший, ніж мав пророк Ілля.

Сьогодні наші предки звертали увагу на природні явища: довгий і не різкий грім – до негоди, а уривчастий та короткий – до ясної погоди; дощ 2 серпня віщує рясний урожай пшона; Наші пращури помітили, що наші пращури в цей день передвіщають сонце; у ніч на Іллю часто йдуть дощі; вважається, що 2 серпня — день прощання з літом, оскільки "Ілля одягає один із своїх семи кожухів" і з'являються перші ознаки осені; з ранку хмарно — сівба озимих має бути рання, а врожай — рясним.

Що сьогодні не можна робити

Навіть невіруючі знають, що після "Іллі" не можна купатися у відкритих водоймах. Також забороняється будь-яка робота. Не можна поганословити і лаятися, стояти на перехрестях і виганяти свійських тварин із житла.

Що можна робити 2 серпня

Наші пращури помітили, якщо у цей день спекотний день, то зима буде холодною. Проводили час не лише з родиною, а й із друзями-сусідами, а згодом – танцювали, грали, веселилися.

Читайте також на порталі "Коментарі" — зернова угода та смерть Вадатурського : як це може бути пов'язано — кому дісталося зерно "Нібулону". Експерти детально розібрали ситуацію у ексклюзивному інтерв'ю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини