Головна Новини Суспільство релігія Церковне свято 12 серпня: що можна і не можна робити сьогодні
commentss НОВИНИ Всі новини

Церковне свято 12 серпня: що можна і не можна робити сьогодні

Що можна робити 12 серпня, а які дії суворо заборонені віруючим – дізнайтесь у нашому матеріалі

12 серпня 2022, 07:28 comments1260
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", 12 серпня церква відзначає день пам'яті мученика Іоанна, який був воїном за Юліана Відступника. Імператор послав загін, щоб переслідувати християн, але оскільки Іван сам вірив у Христа, він допомагав православним, як міг: грошима, одягом, їжею. Юліан дізнався про діяння воїна, викликав його до столиці і ув'язнив. Після смерті імператора Іоан був звільнений і все своє життя присвятив допомоги людям. Тому зараз йому моляться за свої потреби.

Церковне свято 12 серпня: що можна і не можна робити сьогодні

Церковне свято. Фото: з відкритих джерел

Також сьогодні день пам'яті апостолів від 70: Сили, Силуана, Кріскента, Єпенета та Андроніка. Сила та Силуан проповідували разом із апостолом Павлом. Сила став єпископом у Коринті, а Силуан – у Солуні. Кріскент проповідував у Галатії та Галлії, а потім був страчений за віру імператором Траяном. Апостол Єпенет був єпископом у Карфагені. Апостол Андронік проповідував з помічницею і прийняв віру раніше за апостола Павла. Багатьох людей він обернув у християнство, а потім прийняв мученицьку смерть від рук язичників. У народі сьогодні святкують народне свято 12 серпня — Силін день.

Наші пращури помітили, якщо зірки сильно мерехтять перед світанком — до рясних опадів; у повітрі літає павутина — сонячна погода ще довго протримається; якщо погода вітряна і дощова, то дощі йтимуть ще довго; якщо прохолодно, то опадів найближчим часом не буде.; сон з 11 на 12 серпня — віщий, виповниться протягом 10 днів.

Що сьогодні не можна робити

відмовляти у допомозі нужденним (людям чи тваринам);

проводити будь-які процедури із гострими предметами;

розповідати, якщо наснився поганий сон;

переїдати.

Що можна робити 12 серпня

Цього дня прийнято їсти ожину та готувати з неї різноманітні страви. Користь ожини відома давно, крім того, ця ягода дуже смачна. У цей день наші пращури починали посів озимих. Вважалося, що хліб, посіяний на Силін день, добре вродить.

Якщо 12 серпня зібрати лопух, висушити на печі та прикладати на три Спас до хворих суглобів, то біль пройде.

Читайте також на порталі "Коментарі" – яке церковне свято було 11 серпня: що можна і не можна робити.

Також видання "Коментарі" повідомляло – відстрочка виплат за держборгом: що це означає для України – чи могли ми отримати найкращі умови.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини