Головна Новини Суспільство релігія Церковне свято 1 серпня: що можна і не можна робити
commentss НОВИНИ Всі новини

Церковне свято 1 серпня: що можна і не можна робити

Яке православне свято 1 серпня відзначають віруючі та чому цей день вважається особливим - дізнайтесь у матеріалі

1 серпня 2022, 07:55 comments2652
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", сьогодні церквою відзначається свято – день набуття мощей Серафима Саровського. З дитинства обраний Богом, саровський подвижник без коливань і сумнівів сходить від сили в силу в своєму прагненні до духовної досконалості. Вісім років послушницьких праць і вісім років храмового служіння в сані єродиякона і ієромонаха, пустинножительство і стовпництво, затвор і безмовність змінюють один одного і вінчаються старечістю. Подвиги, що далеко перевершують природні людські можливості (наприклад, молитва на камені протягом тисячі днів і ночей), гармонійно і просто входять в життя святого.

Церковне свято 1 серпня: що можна і не можна робити

Церковне свято. Фото: із відкритих джерел

Серафим залишав різні настанови і володів чудовим даром прозріння. Допомагав стражденним і вважав, що молитва — головний шлях до порятунку.

Преподобний Серафим по праву може бути названий учнем Божої Матері. Пресвята Богородиця тричі зцілювала його від смертельних хвороб, багаторазово являлась йому, наставляла і зміцнювала його. Ще на початку свого шляху він почув, як Божа Матір, вказуючи на нього, що лежав на одрі хвороби, сказала апостолу Іоанну Богослову: "Цей від роду нашого".

Також сьогодні відзначається народне свято 1 серпня — "Макринін день" або "Мокрини".

Наші пращури помітили, якщо в цей день сира погода — до хорошого врожаю; теплий сонячний день — до довгого "бабиного літа", сухого вересня і жовтня; спека на Мокриду — до шеститижневої посухи. Сни в ніч на 1 серпня вважаються пророчими.

Що можна робити 1 серпня

У цей день наші предки проводили різні обряди для залучення грошей. Також чоловіки ходили на риболовлю ще затемно, але поверталися з уловом тільки найстійкіші. Кажуть, що в цей день риба тиха і ловиться на гачок тільки найщасливішим.

Що не можна сьогодні робити

Наші пращури вірили, що 1 серпня не можна залишатися недоглянутими — все повинно бути "з голочки". Давати або позичати що-небудь, піднімати предмети або гроші з землі не рекомендується — привернете невдачі або бідність. Православна церква забороняє сваритися та ображатися, інакше конфлікт затягнеться надовго.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у чому останній місяць літа може стати вирішальним: експерти спеціально для нашого видання підготували серпневий прогноз.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини