Головна Новини Суспільство релігія Благовіщення 2022: яку молитву варто прочитати цього дня
commentss НОВИНИ Всі новини

Благовіщення 2022: яку молитву варто прочитати цього дня

Благовіщення Пресвятої Богородиці відзначається 7 квітня за православним календарем: яку молитву варто прочитати цього дня

7 квітня 2022, 01:30 comments1648
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 7 квітня, православні відзначають важливе церковне свято – Благовіщення Пресвятої Богородиці. Це день доброї звістки, коли Діва Марія дізналася від архангела Гавриїла, що стане матір'ю Ісуса Христа. У таке велике свято варто відвідати церкву та прочитати сильну молитву.

Благовіщення 2022: яку молитву варто прочитати цього дня

Благовіщення Пресвятої Богородиці (фото з відкритих джерел)

Існує безліч текстів для читання 7 квітня та напередодні Благовіщення. Православним пропонують звернутися до Богородиці та прочитати молитву на виконання бажань. У такий непростий для України період можна помолитися за закінчення військових дій, за якнайшвидший мир та захист нашої країни.

"Славлю Твою благодать, Володарко, молю Тебе: збагати мій розум. Навчи мене йти прямо, слідуючи шляхом Христових заповідей. Пов'язана полонянками гріхопадінь, благаннями Твоїх полегши долю людську, Божа наречено. Бережи мене і вдень, і темної ночі, рятуючи мене від злих ворогів. Та, що дала життя Богові, душу мою оживи, загублену пристрастями. Пресвята Діво, почуй голос непотрібного раба Твого. Сльози ллю перед Тобою, Пречиста, свою душу від скверни очищаю. Стогони від серця приношу. Визволи мене від капостей, ганебних душу, Христа старанно про це благаючи. Йому ж честь і поклоніння нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Цю молитву заведено читати напередодні свята або на світанку.

Нагадаємо, що Благовіщення вважається важливим святом, тому 7 квітня потрібно дотримуватись деяких правил та заборон. Що не можна робити цього дня?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як українці відзначатимуть Великдень цього року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини