Головна Новини Суспільство релігія Благовіщення 2021: що можна і не можна робити 7 квітня
commentss НОВИНИ Всі новини

Благовіщення 2021: що можна і не можна робити 7 квітня

На Благовіщення введено дуже багато заборон, тому, що це шановане і велике свято

7 квітня 2021, 10:20
Поділіться публікацією:

У середу, 7 квітня, відзначається Благовіщення Пресвятої Богородиці — третє найважливіше церковне свято після Різдва Христового та Великодня.

Благовіщення 2021: що можна і не можна робити 7 квітня

Благовіщення 2021 (фото з відкритих джерел)

У цей день віруючі згадують про сповіщення архангелом Гавриїлом Діві Марії про те, що вона народить Сина передвічного Бога і врятує людей від їхніх гріхів. Усвідомивши свою місію на Землі, Марія покірно прийняла цю звістку і дар, який дав їй Господь.

Благовіщення вважається важливим святом, тож 7 квітня треба дотримуватися деяких правил і заборон. Що не можна робити в цей день?

У народі кажуть, що сьогодні земля повинна відпочивати, тому не можна нічого садити, сіяти та копатися в городі. За повір'ям, на Благовіщення навіть птахи не в'ють свої гнізда. Також 7 квітня відмовтеся від важкої фізичної роботи, не займайтеся шиттям, в'язанням і пряжею. Якщо нехтувати цими заборонами, то можна накликати біду.

У це велике свято не можна влаштовувати конфліктів, ображати та сваритися з іншими людьми. А ще на Благовіщення нікому не варто давати в борг і самим не просити гроші. Якщо ж у вас просять милостиню, тоді обов'язково подайте і допоможіть нужденним.

Також 7 квітня варто утриматися від гучних гулянь, вечірок і святкувань. Проведіть цей день вдома. А дівчатам в цей день небажано підстригати та фарбувати волосся.

Що можна робити в Благовіщення?

Присвятіть велику частину дня молитвам і спілкуванню з рідними людьми, а також сходіть до церкви й сповідайтеся. Господині, як правило, на Благовіщення печуть просфори для служби в церкві. Після освячення хлібець з'їдали натщесерце, щоб бути щасливим весь рік.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, коли Великдень 2021 Україна: названа дата.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини