Головна Новини Суспільство Природні ресурси Жах: знайдено найжахливіший гриб у світі (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Жах: знайдено найжахливіший гриб у світі (ФОТО)

Природа здатна дивувати та вражати своєю різноманітністю. Так, гуляючи лісом у кожного з нас є шанс зустріти під ногами щось справді жахливе.

24 грудня 2022, 01:35 comments2530
Поділіться публікацією:

У нашому світі існує безліч дивовижних рослин, які досі мало вивчені та багатьом просто невідомі. Про один із таких унікальних "екземплярів" ми й поговоримо сьогодні.

Жах: знайдено найжахливіший гриб у світі (ФОТО)

Страх/ Фото з відкритих джерел

Так, у дикій природі можна зустріти незвичайний гриб, який має офіційну назву Ксиларія довгонога (xylaria longipes), однак у народі більш відомий, як "Пальці мерця".

Цей гриб виглядає дійсно страшно і нагадує синюшні кінцівки, які просто стирчать з-під мертвого дерева або пня.

Жах: знайдено найжахливіший гриб у світі (ФОТО) - фото 2

Пальці мерця — це твердий гриб, який росте на мертвій деревині, тобто на старих пнях та колодах. Він може мати різне забарвлення, залежно від пори року — від світло-сірого до чорного. Ці гриби не отруйні, проте використовувати їх для приготування їжі не прийнято.

Однак на форумах можна зустріти повідомлення про те, що деякі "гурмани" пробували цей гриб уживати. Вони стверджують, що пальці мерця мають неповторний фруктовий аромат.

Жах: знайдено найжахливіший гриб у світі (ФОТО) - фото 3

Незважаючи на моторошну назву, цей гриб має певні цілющі властивості, хоча в офіційній медицині поки не застосовується. Проте з погляду Аюрведи його можна використовувати для збільшення лактації (офіційною медициною це твердження не доведено).

Варто зазначити, що традиційна медицина теж покладає на цей гриб певні надії, оскільки в ньому містяться речовини, здатний діяти як діуретик. Тож з пальців мерця було видобуто речовину, яка заважає розмножуватися раковим клітинам і уповільнює поширення в організмі вірусу імунодефіциту.

Жах: знайдено найжахливіший гриб у світі (ФОТО) - фото 4

Приносити цей гриб додому не радять. Досвідчені грибники стверджують, що пальці мерця мають дуже специфічний запах, який приваблює багатьох комах. Крім цього, від цоьго запаху у людей може паморочитися голова.

Тому, якщо вам довелося зустріти цей страшний гриб у дикій природі, то краще зробіть біля нього фото на згадку та вирушайте далі у своїх справах.

Жах: знайдено найжахливіший гриб у світі (ФОТО) - фото 5

Раніше "Коментарі" писали про те, що в мережі показали проект ферми для вирощування дітей: вчені показали моторошне майбутнє (ФОТО, ВІДЕО 18). Вчені відзначають, що останнім часом у світі стрімко знижуються показники народжуваності, що може призвести до дуже плачевних наслідків.

Читайте також: Ви маєте це побачити: вчені показали безсмертну рослину (ФОТО). У нашому світі існує безліч дивовижних рослин, про які ми з вами навіть не здогадуємось. Про один із таких унікальних "примірників" ми й поговоримо сьогодні.

Жах: знайдено найжахливіший гриб у світі (ФОТО) - фото 6



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини