Головна Новини Суспільство Природні ресурси Росія відправила танкер з нафтою до Гани
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія відправила танкер з нафтою до Гани

Корабель з російською нафтою помітили в Західній Африці. Росія планує, що танкер потрапить у Гану.

28 лютого 2023, 12:54
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Європа була для Росії головним ринком збуту нафти, проте санкції змушують РФ шукати інші шляхи збуту, такі як Китай чи Індія, а накопичена нафта вперше за останні кілька років прямує на зберігання до Африки. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Bloomberg.

Росія відправила танкер з нафтою до Гани

Танкер Theseus. Фото з відкритих джерел

Після російського вторгнення в Україну, ЄС вирішив відмовитись від російської нафти. Таким чином Росія починає шукати нові ринки, щоб продати свої енергетичні ресурси, а в грудні прибутки від видобутку нафти впали на 20%. Росія стала залежна від Китаю та Індії, які купують нафту за дешевими цінами.

Видання Bloomberg зібрало дані з відстежування кораблів, які перевозять російську нафту та дійшло висновку, що танкер Theseus знаходиться у територіальних водах Гани з 600 тис. барелів нафти, яка належить Російській Федерації. Ймовірно російська нафта прямує до міста Темі, де має бути закачана в резервуари для зберігання.

Останній сигнал з корабля був 26 лютого, і як стверджують журналісти, що поки розвантаження танкера не почалося. Генеральний директор Національного нафтового управління Гани повідомив, що танкер не потрапить до його країни з російською нафтою, проте після входу Theseus у територіальні води африканської країни представники ганського нафтового управління відмовились давати коментарі, щодо ситуації.

Це вперше з 2018 року, коли російська нафта прямує в бік Західної Африки. Сама ж Гана є експортером нафти та кожного дня продає близько 140 тис. барелів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв. що Росія викликає міжнародний гнів: можливо, вони виловлюють останню зграю.

Також "Коментарі" писали про угорську опозицію, яка натякнула, що Орбан агент Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини