Головна Новини Суспільство Екологія Росія викликає міжнародний гнів: можливо, вони виловлюють останню зграю
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія викликає міжнародний гнів: можливо, вони виловлюють останню зграю

Популяція червоного окуня стрімко скорочується, але Росія відмовляється дотримуватися обмежень, які запропонували інші країни.

27 лютого 2023, 20:00 comments4018
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Червоний морський окунь – це велика помаранчева риба, яка може досягати в довжину 1,5 м та живе близько 60 років. Вчені зазначають, що окунь повільно росте і досягає репродуктивного віку тільки на 10-15 рік. Такі характеристики роблять вилов цієї риби дуже небезпечним для відновлення популяції тварин. Саме тому Міжнародна рада з вивчення моря (ICES) рекомендувала припинити весь вилов цієї риби. Майже всі країни, які займаються промислом червоного окуня погодились на такі умови, окрім Росії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на The Guardian.

Росія викликає міжнародний гнів: можливо, вони виловлюють останню зграю

Корабель, що виловлює рибу. Фото з відкритих джерел

Росія відкидає наукові дані та стверджує, що їх дослідники провели "серйозну наукову роботу", яка показала достатньо велику кількість запасів цієї риби в океані. Однак вчені ICES стверджують, що Росія не надала жодних наукових доказів своєї позицій.

Такі дії РФ пояснюють, чому ця країна займає таке погане місце в Індексі незаконного, незареєстрованого та нерегульованого рибальства. Росія друга найгірша зі 152 країн у 2021 році, на першому місці Китай.

"Протягом кількох років Росія просто не бажала прийняти найкращі доступні наукові поради щодо червоного окуня", — говорить представник ісландської комісії з рибальства Штефан Асмундссон.

Згідно з дослідженнями, Росія, членство якої призупинили в діяльності ICES у березні 2022 року через вторгнення в Україну, продовжує ловити червоного окуня на дуже високих рівнях. У 2014 році, до того, як було рекомендовано зупинити вилов червоного окуня, Росія виловила понад 24 тони риби, а у 2021 цей показник склав 22 тони.

"Моделювання показує, що навіть при нинішніх низьких рівнях вилову існує висока ймовірність того, що пелагічний запас червоного окуня не відновиться протягом наступного десятиліття", — говорить генеральний секретар ICES Алан Хейні.

Існує також специфіка вилову червоного окуня, адже ця риба збирається у великі зграї, що може створити враження великої кількості червоного окуня, проте це за словами біолога з Ісландського дослідницького інституту морської та прісної води Крістіана Крістінссона це може бути хибне враження.

"Хоча росіяни ловлять рибу, і це все одно прибутково, вони, можливо, ловлять останню зграю", — каже Крістінссон.

Директор з екологічної безпеки американського мозкового центру Stimson Center Саллі Йозелл стверджує, що червоний окунь не єдина проблема російського промислу. Країна також виловлює у великих кількостях червоного королівського краба, минтая та інші види. Які продає на міжнародні ринки попри санкції. Частково це відбувається через переробку в інших країнах, де російський продукт просто перемарковується.

"Ті країни в Азії, які не активізувалися, щоб надати більшу підтримку санкціям проти Росії, оскільки це стосується війни в Україні, справді повинні бути трохи серйозними", – каже Саллі Йозелл.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що спеціально для ЗСУ країна Східної Європи запускає виробництво снарядів вперше за 35 років.

Також "Коментарі" писали про російську пропаганду, яка назвала головного ворога РФ — як виявилось це не Україна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

9999

27 лютого 2023, 21:52

Секс без обязательств: без денег, все анонимно, реальные девки с реальными фото, без шлюx и кидал. Здесь девки сами хотят и первые пишут, я уже не первую снимаю здесь ----- https://min.lc/vix


Новини