Головна Новини Суспільство Природні ресурси На аукціоні продали найдорожчу корову у світі: яка ціна суперкорови
commentss НОВИНИ Всі новини

На аукціоні продали найдорожчу корову у світі: яка ціна суперкорови

В Бразилії продали найдорожчу корову у світі. За неї заплатили 4 млн доларів.

5 червня 2024, 15:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Viatina-19 FIV Mara Movéis стала найдорожчою у світі коровою. Згідно з Книгою рекордів Гіннеса, її продали за 4 млн доларів, що втричі більше за попередній рекорд. Ця супер корова має вагу понад 1100 кілограмів, що робить її вдвічі важчою за середнього представника своєї породи.

На аукціоні продали найдорожчу корову у світі: яка ціна суперкорови

Viatina-19 - найдорожча корова у світі. Фото з відкритих джерел

У Бразилії більшість корів походять від корів зебу, які мають характерний горб та підгрудок. Корова Viatina-19 належить до породи нелор, яка вирощується не на молоко, а на м’ясо. Попри те, що це м’ясна порода, нові власники не планують її вбивати. Тоді ж для чого, купили корову за рекордні 4 млн доларів?

Виявляється, що бразильці мають великі амбіції щодо великої рогатої худоби, а Viatina-19 одна з цих втілень. Бразильські фермери витягують яйцеклітини та сперму з тварин-чемпіонів, створюють ембріони та імплантують їх сурогатним коровам, які, як сподіваються, дадуть наступні чудові зразки.

"Ми не забиваємо елітну худобу. Ми їх розводимо. І в врешті, ми збираємось нагодувати весь світ. Я думаю, Viatina забезпечить це", — розповів власник суперкорови Ней Перейра.

Ветеринарка Лоррані Мартінс заявила, що приголомшлива ціна корови пояснюється тим, як швидко вона наростила величезну м’язову масу, її плідністю і, що важливо, як часто вона передає ці характеристики своїм нащадкам. Крім того, фермери цінують її поставу, міцність копит, слухняність, материнські здібності та красу. Ті люди, які хочуть покращити генетичний рівень своїх корів платять близько 250 тис. доларів за можливість зібрати яйцеклітини Viatina-19.

"Вона найближча до досконалості. Вона повноцінна корова, має всі характеристики, яких шукають усі власники", — додає Мартінс.

На аукціоні продали найдорожчу корову у світі: яка ціна суперкорови - фото 2

Viatina-19 — найдорожча корова у світі

Крім того, Viatina-19 виграла велику кількість нагород, зокрема "Міс Південна Америка" на конкурсі "Чемпіон світу", а також "Міс Всесвіт", де змагаються корови та бики з різних країн. Не дивно, що власники особливо дбають про її життя. Корову охороняє озброєна охорона, а камери спостереження забезпечують додатковий захист.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Іспанії на туристів напала агресивна корова.

Також "Коментарі" писали про стихійне лихо, яке в Монголії вбило мільйони тварин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Николай

5 червня 2024, 14:43

Да , Корови мои самые любимые животные , притом очень умные !!!


Новини