Головна Новини Суспільство Природні ресурси "Ми ще скажемо своє слово в бою": перші слова командира полка "Азов" в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

"Ми ще скажемо своє слово в бою": перші слова командира полка "Азов" в Україні

Львів зустрів сьогодні командирів оборонців Маріуполя та "Азовсталі", які разом з президентом України прибули додому

8 липня 2023, 23:58
Поділіться публікацією:

По прибутті сьогодні ввечері до Львова командири полка "Азов", 36-ї окремої бригади морської піхоти, 12-ї бригади, які раніше були інтерновані в Туреччині, разом з президентом України Володимиром Зеленським відповіли на питання ЗМІ. Про це повідомляють "Коментарі".

"Ми ще скажемо своє слово в бою": перші слова командира полка "Азов" в Україні

Львів зустрічає захисників "Азовсталі"

"Хочу щиро подякувати пану президенту, його команді, Силам оборони і кожному солдату, який боронив нашу Неньку, продовжає боротися з окупантом на фронті, в той час коли ми перебували в полоні, — заявив командир полка "Азов" Денис Прокопенко. — Це дуже великий вклад у нашу незалежність, боротьбу за нашу державу, за нашу суверенитет та територіальну цілісність. Я глибоко впевнений в тому, що армія це командна робота і з сьогоднішнього дня ми разом з вами продовжимо боротьбу, ми обов'язково ще скажемо своє слово у бою. І найголовніше на сьогоднішній день це те, що українська армія перехопила стратегічну ініціативу на лінії фронту і з кожним днем ми просуваємось вперед, знищуємо ворога, звільнюємо тимчасово окуповані території і впевнений, що зробимо все можливе і неможливе для того, щоб прискорити цей процес і щоб війна дійшла до свого логічного завершення. Слава нації!"

На уточнююче питання, чи збирається він повертатись на фронт, Денис Прокопенко відповів:

"Звісно. Для цього ми повернулися в Україну. Це наша найголовніша мета".

Нагадаємо, 22 вересня 2022 року керівників оборони "Азовсталі" вдалося звільнити з російського полону. П'ятьох командирів з "Азовсталі" обміняли. Надалі командири перебували в Туреччині під особистими гарантіями захисту і безпеки президента Реджепа Ердогана.  При цьому однією з умов їх звільнення з російської сторони була вимога про те, що вони до кінця війни в Україні не повернуться на батьківщину. Денис Прокопенко, Святослав Паламар та Олег Хоменко — командири "Азова",  Сергій Волинський — командир 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала М. Білинського, Денис Шлега — командир 12-ї бригади оперативного призначення імені Дмитра Вишневецького. Всім їм президентом України в 2022 році присвоєне звання Героя України за участь в обороні Маріуполя. 

Тим часом, у Кремлі принижено прокоментували "видачу ватажків Азова". 

Вагнерівці розповіли про свої плани: "Попереду велика робота"

А в Україні знов перерахували населення



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини