Головна Новини Суспільство Природні ресурси Кінець епохи пластику: Європейський Союз каже 'ні' одноразовим пакетам
commentss НОВИНИ Всі новини

Кінець епохи пластику: Європейський Союз каже 'ні' одноразовим пакетам

Європейський Союз оголошує про заборону одноразових пластикових пакетів для пакування

5 березня 2024, 16:40
Поділіться публікацією:

У ЄС планують заборонити використання одноразових пластикових пакетів для фруктів, овочів, фастфуду та інших товарів. Це рішення, як повідомляє видання Politico, є частиною великої стратегії, спрямованої на зниження рівня пластикових відходів та перехід на екологічно безпечніші пакувальні матеріали.

Кінець епохи пластику: Європейський Союз каже 'ні' одноразовим пакетам

ЄС заборонить будь-яку пластикову упаковку для продуктів

Статистика 2021 року показує, що на душу населення Європейського Союзу припадало в середньому 188,7 кілограмів пакувальних відходів, що на 10,8 кг більше, ніж роком раніше. Таке зростання є найбільшим за останнє десятиліття, підкреслюючи нагальність проблеми та необхідність негайних дій.

"Це справді історична угода," заявила депутат Європейського парламенту Фредерік Ріс, яка очолювала розробку цього документа.

"Ми закликаємо до активної участі не тільки всіх секторів промисловості та держави-члени, а й споживачів. Разом ми можемо боротися з проблемою надмірної упаковки та зробити наш світ чистішим."

Згідно з планом, до 2030 року вся упаковка, доступна на ринку Євросоюзу, має бути адаптована для вторинної переробки. До того ж, починаючи з 1 січня 2035 року, вторинна упаковка має підлягати переробці у значних обсягах, що передбачає значні зміни у підходах до виробництва та утилізації пакувальних матеріалів.

Раніше, "Коментарі" писали, що відповідно до змін в українському законодавстві замінено "звернення з відходами" на " управління відходами", збільшено розміри штрафів та визначено суб'єкти правовідносин у сфері надання житлово-комунальних послуг, змінено умови щодо укладання договорів між громадянами та компаніями, займаються управлінням відходами



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини