Головна Новини Суспільство Природні ресурси Ця рослина одна з найдорожчих у світі: в Україні це бур’ян
commentss НОВИНИ Всі новини

Ця рослина одна з найдорожчих у світі: в Україні це бур’ян

Смачна та корисна рослина завойовує ринки Європи, де стає корисним делікатесом та найдорожчим "овочем" у світі. Однак в Україні й не думають, що її можна використовувати в їжу, а вважають, що це бур’ян.

16 квітня 2024, 16:20 comments257766
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Німці, французи та бельгійці вважають пагони хмелю кулінарним делікатесом. Деякі екземпляри цих пагонів на ринках Європи коштують до 1000 євро, тоді як в Україні хміль росте в хащах, лісах або на покинутих хмелевих полях.

Ця рослина одна з найдорожчих у світі: в Україні це бур’ян

Пагони хмелю. Фото з відкритих джерел

У березні та квітні на вулиці можна натрапити на молоді пагони хмелю, які ззовні нічим не привертають увагу. Однак саме цей кулінарний інгредієнт вважається одним з найдорожчих, а на деяких ринках у Нідерландах чи Бельгії ціна за кілограм пагонів хмелю може сягати 1000 євро.

Пагони хмелю раніше були відходами при виробництві пива. Вони не дають шишки хмелю, тому їх активно обрізали, щоб дати більше енергії рослині. З часом ці обрізані верхівки рослини перетворились на дорогий делікатес, який використовують у ресторанах.

Пагони хмелю мають приємний, трохи земляно-гіркуватий смак із деякими нотками зеленої спаржі та артишоків. Найкраще готувати рослину одразу після збору врожаю, адже пагони швидко в’януть та втрачає свої властивості. 

Пагони хмелю готують шляхом короткого відварювання або швидкого обсмажування. Як самостійну закуску їх подають поливши оливковою олією і приправивши перцем. Крім того, пагони хмелю можна додавати у салати, гарніри, супи, маринувати чи готувати на грилі. 

Пагони хмелю – не лише делікатес, ця рослина також є багатим джерелом флавоноїдів — сполук, які мають протизапальні, антибактеріальні та протипухлинні властивості. Завдяки вмісту клітковини пагони хмелю покращують процеси травлення та усувають проблеми зі шлунком. Крім того, вони мають заспокійливу дію і допомагають боротися з безсонням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що за продаж черемші в Україні можна потрапити до суду.

Також "Коментарі" писали, чому люди інколи відчувають постійний голод.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини