Головна Новини Суспільство Природні ресурси Білл Гейтс знайшов спосіб побороти голод, допоможе "чарівне насіння"
commentss НОВИНИ Всі новини

Білл Гейтс знайшов спосіб побороти голод, допоможе "чарівне насіння"

Американський мільярдер намагається врятувати людство.

14 вересня 2022, 19:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Співзасновник і колишній президент Microsoft неодноразово говорив про голод у світі, пропонуючи різні шляхи розв'язання проблеми, від якої щорічно страждають десятки мільйонів людей у ​​всьому світі. Цього разу в щорічному звіті власного фонду мільярдер звернув увагу на проєкт, пов'язаний з "чарівним насінням", який фінансує його організація.

Білл Гейтс знайшов спосіб побороти голод, допоможе "чарівне насіння"

Білл Гейтс знайшов спосіб побороти голод, допоможе "чарівне насіння". Фото з відкритих джерел

У звіті фонду Білла Гейтса йде мова про генетично модифіковані культури, що мають допомогти боротися з голодом у світі. Завдяки певним маніпуляціям з генами рослини будуть стійкі як до шкідників, так і до несприятливих погодних умов. Останній аспект надзвичайно важливий для фермерів — через зміну клімату багато сільськогосподарських угідь, які колись давали рясні врожаї, стали непридатними для використання. 

Гейтс пропонує використовувати "чарівне насіння", а не пропонувати пряму допомогу з постачанням їжі. Згідно з інформацією, що міститься в доповіді, виявляється, що теперішні методи допомоги виявилися неефективними, і за останні роки рівень голоду у світі різко зріс.

Звісно, ріст голоду також пов’язаний з нападом Росії на Україну та кризою від пандемії коронавірусу. В цей час 345 мільйонів людей у ​​всьому світі страждають від голоду або недоїдання.

За словами Гейтса, "чарівне насіння" — це особливий сорт кукурудзи, виведений групою африканських дослідників. Завдяки такому насінню у Кенії врожайність підскочила на 66%.

Нове насіння кукурудзи буде не тільки більш стійким до сухого клімату, але матиме й менший час для отримання врожаю. Гейтс також навів приклад індійських фермерів, які завдяки модифікованим сортам рису змогли вирощувати культури, які вимагали всього три тижні вирощування в полі. Це також дозволило фермерам раніше сіяти пшеницю.

Раніше, портал "Коментарі" повідомляли, що Гейтс передрікає нову пандемію в найближчі 20 років.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини