Головна Новини Суспільство Домашні улюбленці Папа римський відмовився благословляти собаку
commentss НОВИНИ Всі новини

Папа римський відмовився благословляти собаку

Він закликав італійців не відмовлятися від народження дітей, заводячи замість них собак та котів

13 травня 2023, 18:39 comments1426
Поділіться публікацією:

Папа римський Франциск закликав італійців народжувати більше дітей та не замінювати їх у своїх сім'ях домашніми тваринами. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Бі-бі-сі.

Папа римський відмовився благословляти собаку

Папа римський закликав не міняти дітей на собак та котів

У п'ятницю понтифік взяв участь у конференції, присвяченій демографічній кризі в Італії, і розповів про те, як одна з віруючих відкрила сумку та попросила його "благословити її малечу". Однак у сумці була не дитина, а невеликий песик.

"Тут я вийшов з себе і зробив їй догану. Сказав, що зараз безліч дітей голодує. Навіщо ж ви мені приносите собаку?", — заявив Франциск, зірвавши при цьому оплески аудиторії. В Італії — один із найнижчих показників народжуваності в Європі.

Минулого року у країні народилося менше 400 тис. дітей, що становить історичний мінімум. При цьому загальне населення Італії на початок 2022 року скоротилося на 250 тис. осіб (свою роль при цьому відіграло не лише падіння народжуваності, а й пандемія коронавірусу). За словами Папи, в Італії для створення нової родини потрібні "титанічні зусилля", і дозволити собі це можуть лише багаті люди.

У своєму виступі понтифік сказав, що падіння народжуваності говорить про те, що молоді люди втрачають віру у майбутнє та страждають від невизначеності.

"Справжніми проблемами стали пошук стабільної роботи, вкрай висока вартість оренди житла та недостатні зарплати", — заявив Франциск.

Італійський прем'єр-міністр Джорджа Мелоні, яка брала участь у конференції разом із Папою Франциском, назвала падіння народжуваності "загальнонаціональною надзвичайною ситуацією".

"Цю проблему потрібно вирішувати в абсолютно пріоритетному порядку. Ми хочемо, щоб у Італії знову з'явилося гарне майбутнє", — заявила глава уряду.

Мелоні створила спеціальне міністерство, яке займатиметься питаннями падіння народжуваності та пообіцяла стимулювати зростання населення за допомогою скасування податку на прибуток для молодих батьків.

Тим часом, Путін зажадав зупинити втечу росіян від війни.

У Європі закликали дозволити Україні удари по Росії.

А ЗСУ на Бахмутському напрямі продовжують просування: подробиці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Yur

14 травня 2023, 10:04

У одинокой старушки сдохла любимая собачка. Старушка пришла к батюшке с просьбой придти и отпеть ее любимицу. Батюшка возмущенно заметил, что животных отпевать - богохульство, и в шутку посоветовал обратиться к баптистам в соседнем квартале. Перед уходом старушка спросила: - Как вы считаете, двух тысяч долларов хватит за обряд? - А что ж вы сразу-то не сказали, что собачка православная?


Новини