Головна Новини Суспільство Домашні улюбленці П'ять неймовірних фактів про котів, які вас здивують
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять неймовірних фактів про котів, які вас здивують

Котам сняться сни, вони люблять купатись, а деякі ласощі для них отрута. Дізнайтесь цікаві факти про котів.

24 жовтня 2023, 18:18 comments1436
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Чи знаєте ви, що коти погано бачать зблизька, а їх шерсть насправді не викликає алергії у людей. Портал "Коментарі" зібрав неймовірно цікаві факти про котів, які вас здивують.

П'ять неймовірних фактів про котів, які вас здивують

П'ять цікавих фактів про котів. Фото з відкритих джерел

Коти погано бачать зблизька

Виявляється, що до котів не слід підходити дуже близько, адже їм важко сфокусуватись на об’єктах. Причиною цього є великі очі котів, які гірше фокусуються ближче ніж за 30 см від них. Однак коти мають вуса, які допомагають їм відчувати предмети, що знаходяться в безпосередній близькості. Недаремно котячі вуса можна назвати шостим чуттям.

Котам можуть снитись сни

Коли кіт розслаблений та відчуває себе в безпеці, він може міцно заснути та побачити сни. Мозкові хвилі в цей час схожі на ті, які є у людей під час сновидінь. Коти, які і люди під час сну можуть щось показувати рухами та навіть видавати звуки.

Деякі коти люблять воду

Існують породи котів, яким подобаються водні процедури. До таких порід котів належить турецька ангора, мейн-кун, американська короткошерста та турецький ван. Проте слід пам'ятати, що навіть найбільший любитель води повинен залишатися під вашим наглядом, оскільки вода завжди несе певні ризики.

Шоколад шкідливий для котів

Як і для собак, шоколад дуже небезпечний для котів. Шоколад містить речовину теобромін, яка є отруйною для кішок. Крім того, у шоколаді також присутній кофеїн, який може негативно впливати на їхні серце та нервову систему. Тому не дозволяйте своїм домашнім улюбленцям споживати шоколадні вироби, а також уникайте, щоб вони пили чай чи каву. 

Алергії на котячу шерсть не існує

Зазвичай говорять, що алергія викликана через котячу шерсть. Насправді це не зовсім так. У слині котім міститься певний фермент, який викликає алергічну реакцію, а коти часто миються та наносять його на свою шерсть.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що найтовстіший кіт у світі сів на дієту.

Також "Коментарі" писали, що помер найстаріший пес у світі. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини