Головна Новини Суспільство Міграція населення Як українці ставляться до переселенців: опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Як українці ставляться до переселенців: опитування

Українців опитали, як вони ставляться до тих, хто переїхав з гарячих точок та лінії фронту в інші області

8 червня 2022, 08:50
Поділіться публікацією:

Дослідницька агенція Info Sapiens провела всеукраїнське опитування Омнібус Info Sapiens 12–17 травня 2022 року у співпраці з ExtremeScan. Громадяни відповіли на запитання, як ставляться до переселенців, яку їх поведінку вважають неприйнятною та чи допомагають тим, хто виїхав з інших регіонів. Опитано 1000 людей, максимальна теоретична похибка не перевищує 3,1%.

Як українці ставляться до переселенців: опитування

Евакуація громадян, фото ДСНС

За результатами дослідження, 61% опитаних відповіли, що ставляться до переселенців позитивно, 25% сприймають переселенців нейтрально, 5% — негативно, 10% — не визначилися.

За регіонами, в північних областях позитивно на адресу переселенців висловилися 60%, в західних — 63%, в центральних — 66%, в південних — 53%, в східних — 55%. Негативно — на заході — 9%, в центрі — 7%, на півдні — 3%. Громадяни, які мали досвід переселення більш схильні до позитивних оцінок таких же українців — 66%, ніж ті, яким не довелося втікати від війни — 60%.

До проявів поведінки переселенців, яку не схвалюють в суспільстві, віднесли похід в кафе, салони краси, безробіття, невдячність, спілкування не українською, погане ставлення до місцевих, неохайність та інші. Частка респондентів, які вважають поведінку переселенців неприйнятною розподілилася наступним чином: відвідування кафе/салонів краси/ майстрів манікюру — 58%; не бажання працювати — 48%; невдячність за допомогу — 48%; спілкування не українською — 48%, не російською — 3%; твердження, що "багаті, а вимагають допомоги" — 47%; погане ставлення до місцевих — 37%; неохайні/смітять — 36%; твердження "не постраждали від війни — просто сіли на голову" — 31%.

65% опитаних повідомили, що надають допомогу переселенцям та постраждалим від війни, з них надають продукти (32%), волонтерять (20%), перераховують кошти — 20%, приносять речі — 6%; надають житло — 14%; не допомагають — 35%. В західних областях — надають продукти 39%; волонтерять — 24%; грошима -24%; здають житло — 21%; надають речі — 6%. В центральних: приносять продукти — 37%; здають житло — 17%; перераховують гроші — 16%; волонтерять — 22%; приносять речі — 7%. В південних областях — допомагають продуктами(29%); грошима -18%; житлом — 8%; речі — 7%; волонтерство — 16%.

Як писав портал "Коментарі", опитування показало ставлення українців до світових лідерів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини