Головна Новини Суспільство Міграція населення В одній з ОВА займалися переправленням чоловіків через кордон
commentss НОВИНИ Всі новини

В одній з ОВА займалися переправленням чоловіків через кордон

Ексзаступницю голови Волинської ОВА та її спільників викрито на незаконному переправленні військовозобовʼязаних через кордон

11 вересня 2024, 14:40
Поділіться публікацією:

За даними слідства, колишня заступниця голови Волинської ОВА та ще семеро осіб організували схему ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків. До складу злочинної організації входили керівники громадських організацій, фізичні особи-підприємці та інші.

В одній з ОВА займалися переправленням чоловіків через кордон

Затримання підозрюваної. Фото: Офіс Генерального прокурора

Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Офісу генерального прокурора.

Зазначається, що з серпня 2022 року по квітень 2023 року під виглядом надання волонтерської допомоги ЗСУ вони організували незаконне переправлення через кордон більше 100 військовозобов’язаних в якості волонтерів. Підозрювані вносили їх дані до системи "Шлях", що надавало змогу чоловікам безперешкодно перетинати кордон. За версією слідства, вартість такої послуги становила близько 5 тис доларів США з людини, гроші учасникам злочинної організації передавали через посередників.

Наразі всім підозрюваним обрано запобіжні заходи.

Досудове розслідування — ГСУ СБУ.

В одній з ОВА займалися переправленням чоловіків через кордон - фото 2
В одній з ОВА займалися переправленням чоловіків через кордон - фото 3
В одній з ОВА займалися переправленням чоловіків через кордон - фото 4

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

В Івано-Франківську заступника начальника обласного ТЦК затримали неподалік місця роботи. За 1 000 доларів "винагороди" він пропонував безперешкодно отримати код для ідентифікації в системі "Оберіг" чи військово-облікові документи. Скільки брав його колега за незаконні послуги та яке покарання їм загрожує – читайте за посиланням.

Читайте також: У серпні 2024 року керівників районних ТЦК у Київські області викрили на порушенні закону. Вони допомагали чоловікам мобілізаційного віку ухилятися від мобілізації. Одним із порушників чинного законодавства був керівник Бучанського РТЦК. Йому повідомили про нову підозру. Подробиці за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини