Головна Новини Суспільство Міграція населення Українці масово повертаються додому
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці масово повертаються додому

Стало відомо, скільки громадян України з початку вересня повернулось до країни

5 вересня 2022, 13:45
Поділіться публікацією:

Журналісти видання "Коментарі" підрахували, що з першого по п’яте вересня до України повернулось понад 155 тис. наших співвітчизників. Про це свідчать дані Державної прикордонної служби України (ДПСУ), опубліковані на сайті Урядовийпортал.

Українці масово повертаються додому

перетин українського кордону, Держприкордонслужба, Державна прикордонна служба

Кількість українців, які повертаються до Батьківщини щодня зростає. Як зазначає Держприкордонслужба, за добу з першого вересня до України прослідувало 37 тис. наших краян. Протягом наступної доби ця цифра зменшилась на 3 тис., однак вже протягом наступних двох діб становила понад 84 тис. За цей же період минулого місяця, кількість наших співвітчизників, що повернулись становила понад 158 тис.

Варто зазначити, що за цей же період Україну полишило 156 тис. осіб, однак скільки серед них українців, ДПСУ не повідомляє. Крім того, закордонні партнери не стишують темпів допомоги, про що також засвідчує статистика. Так, з початку вересня Державна прикордонна служба оформила 277 вантажівок з гуманітарною допомогою. За цей же період серпня, кількість великогабаритного транспорту з так званою "гуманітаркою" становила 234 одиниці.

Як раніше повідомляли "Коментарі", вже найближчими днями на території нашого недружнього сусіда планується проведення масштабних спільних навчань між збройними силами Республіки Білорусь, РФ та інших країн-членів групи ОДКБ. При цьому, за повідомленням заступника начальника Головного оперативного управління Генштабу Збройних Сил України Олексія Громова, не можна виключати, що ці навчання є нічим іншим, як підготовкою ворога до наступу на північні області України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.kmu.gov.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини