Головна Новини Суспільство Міграція населення У РФ перевірятимуть знання російської мови
commentss НОВИНИ Всі новини

У РФ перевірятимуть знання російської мови

Мовній перевірці піддадуть дітей мігрантів

14 листопада 2023, 20:08
Поділіться публікацією:

У дітей мігрантів у російських школах перевірятимуть рівень знання російської мови. Про це повідомляють "Коментарі". За результатами такої діагностики їм може бути надано додаткові години для вивчення російської мови, заявив міністр освіти РФ Сергій Кравцов.

У РФ перевірятимуть знання російської мови

У мігрантів в РФ перевірятимуть знання російської мови

Міністр представив цю мовну ініціативу під час виступу на парламентських слуханнях у Раді Федерації, присвячених державній політиці у сфері збереження, захисту та розвитку російської. Кравцов розповів, що для оцінки мовної адаптації дітей міністерство освіти вже розробило відповідні діагностичні матеріали, доступні на сайті відомства.

"Сподіваюся, що це рішення допоможе нашим школам максимально продуктивно організувати роботу з дітьми з міграційною історією. Але хочу сказати, що питання залишаються — це і адаптація, і соціальні питання", — наголосив міністр.

Нагадаємо, що протягом останніх років Росію стрясають скандали за участю мігрантів. Останні найчастіше стають фігурантами кримінальної хроніки, а жертвами правопорушень — корінне російське населення. У відповідь державні структури РФ намагаються знизити протиріччя між православними росіянами та приїжджими мусульманами із Середньої Азії та Північного Кавказу. У тому числі, вельми "оригінальним" способом — добровільно чи примусово мігрантів із Середньої Азії намагаються відправити на війну в Україну, щоб у такий спосіб довести їх "лояльність" новій "батьківщині".

Число тих, хто володіє російською мовою в Росії, за даними 2010 року, становить 137,5 млн осіб. Усього ж у світі російською говорять 258,2 млн осіб, за даними 2022 року.

Тим часом, представники Туреччини подали до суду на Біньяміна Нетаньяху.

Вірменія не прийняла пропозицію Кремля: у Путіна відповіли.

А у Зеленського розповіли про досягнення "проміжного підсумку" війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини