Головна Новини Суспільство Міграція населення Стало відомо, скільки паспортів українці оформили за кордоном у 2023 році
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки паспортів українці оформили за кордоном у 2023 році

Понад півмільйона українців за кордоном зверталися за паспортами минулого року

13 січня 2024, 23:48
Поділіться публікацією:

У 2023 року громадяни України, які проживають в інших державах, оформили за кордоном 530 тисяч паспортів. Про це у Telegram повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, передає портал "Коментарі".

Стало відомо, скільки паспортів українці оформили за кордоном у 2023 році

Українці за кордоном щодня оформляють паспорти. Фото з відкритих джерел

"Минулого року 530 тисяч паспортних документів було оформлено в закордонних філіях ДП "Документ", що належить до сфери управління ДМС України. Зокрема, було оформлено 148 тисяч ID-карток та понад 382 тисячі закордонних паспортів", — розповів Ігор Клименко.

Очільник МВС також нагадав, що станом на сьогоднішній день отримати паспортні послуги за кордоном українські громадяни можуть у сімох країнах — Німеччині, Італії, Словаччині, Іспанії, Туреччині, Чехії та Польщі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що для успішного протистояння РФ Збройним силам України не вистачає військової авіації з ракетами великої дальності, яка зможе підтримувати піхоту, заявив командувач Сухопутних сил України Олександр Сирський. За словами командувача Сухопутних військ, українській армії, зокрема, суттєво допомогли б американські штурмові літаки А-10. Сирський відзначив, що А-10 зможуть надати українським наземним силам вирішальну підтримку для перехоплення ініціативи на фронті.

"Коментарі" також писали, що російсько-українська війна буде затяжною і не закінчиться у 2024 році, оскільки жодна зі сторін не демонструє спроможність здобути вирішальну перемогу в той чи інший спосіб, заявив заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане. При цьому заступник генерального секретаря НАТО закликав не впадати в песимізм, позаяк в України достатньо ресурсів, щоб витримати війну з РФ та досягнути успіху.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини