Головна Новини Суспільство Міграція населення Подолати демографічну кризу: українці назвали зміни, які збільшать народжуваність в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Подолати демографічну кризу: українці назвали зміни, які збільшать народжуваність в Україні

Українці вважають, що для збільшення народжуваності слід підвищити виплати за дитину, запровадити податкові пільги та відстрочку для чоловіків від мобілізації.

25 березня 2024, 14:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Денис Шмишаль заявив про складну демографічну ситуацію в Україні через війну. Україна втрачає людей на фронті, а також існує міграція в інші країни. За його словами, влада має повернути українців, а також мотивувати народжувати якомога більше дітей для майбутнього України. Опитування компанії Active Group з’ясувало, які зміни, на думку українців, може зробити держава для збільшення народжуваності.

Подолати демографічну кризу: українці назвали зміни, які збільшать народжуваність в Україні

Як подолати демографічну кризу в Україні. Фото з відкритих джерел

Згідно з соціологічним дослідженням Active Group найбільшим стимулом для збільшення популяції, українці назвали вищі виплати при народженні дитини – 64,4%. Станом на 2024 рік в Україні на одну дитину виплачують 41,28 тис. гривень.

Другим за популярністю пунктом – це покращення медичних послуг для вагітних жінок та дітей – 50,6%. А на третьому місці виявилось запровадження податкових пільг при народженні дитини — 44,3%. 

Українці вважають, що для подолання демографічної кризи можна зробити відстрочку від мобілізації для чоловіків, у яких народились діти – 42,4%. А також збільшити доступність дитячих садків.

Подолати демографічну кризу: українці назвали зміни, які збільшать народжуваність в Україні - фото 2

Зміни, які підтримують українці для подолання демографічної кризи. Дослідження Active Group

Найменше українці підтримують ідеї санкцій для родин, які не мають дітей, заборону на виїзд жінкам за кордон та залучати людей з інших країн для подолання демографічної кризи в Україні. Ці пункти не перевищують 2,4%

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в уряді назвали, скільки дітей має народжуватися в кожній сім’ї.

Також "Коментарі" писали про Інститут демографії, який порахував ймовірне населення України у 2033 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини