Головна Новини Суспільство медицина Знайдено слабке місце COVID-19, яке допоможе уникнути зараження
commentss НОВИНИ Всі новини

Знайдено слабке місце COVID-19, яке допоможе уникнути зараження

Нове наукове дослідження допоможе вченим удосконалити вакцину від COVID-19

13 січня 2021, 13:28 comments1814
Поділіться публікацією:

Фахівці зробили нову заяву про коронавірус. За їх словами, у вірусу є одне слабке місце — він взаємодіє з певним ферментом в нашому організмі. І якщо цей певний фермент усунути, то COVID-19 просто не зможе розмножуватися. Про це пише Merkur.

Знайдено слабке місце COVID-19, яке допоможе уникнути зараження

Знайдено слабке місце COVID-19. Фото: unsplash

Експерти з Тюбінгенського університету детально вивчили комп'ютерну модель поширення вірусу в легенях, перш ніж зробити подібний висновок.

Так, вчені розповіли, що мова йде про фермент гуанілаткіназа 1 (GK1).

Також повідомляється, що незабаром фахівці продовжать своє дослідження, щоб зрозуміти, для чого потрібен цей фермент і яким чином він взаємодіє з нашим організмом.

Вони впевнені, що даний науковий експеримент є дуже цінним, оскільки допоможе вдосконалити вакцину від коронавірусу. На цей момент експерти однозначно впевнені в одному: після "видалення" ферменту вірус не зможе розмножуватися в тілі людини.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, новий штам вірусу B 1.1. зафіксували у Львові. У Львові та області з'явився новий штам коронавірусу, який мутував. Фахівці вже встигли дати йому назву — B 1.1. Повідомляється, що новий штам вірусу, як і перший, теж родом з Китаю. Про це пише "Суспільне".
12 січня відбувся брифінг, на якому головний епідеміолог Львівської області Наталія Тімко заявила, що мутований вірус вже зафіксовано у Львові і області.
За її словами, поки що немає можливості дізнатися штам або вид нового захворювання, тому всі позитивні тести поки відправляють в Центр громадського здоров'я. Вже там, в лабораторному центрі, лікарі спробують визначити тип вірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини