Головна Новини Суспільство медицина Зеленський відреагував на критичну ситуацію з COVID-19 в одній з областей
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський відреагував на критичну ситуацію з COVID-19 в одній з областей

У регіоні не вистачає місць для хворих у лікарнях

16 лютого 2021, 13:44
Поділіться публікацією:

В Івано-Франківській області забракло койко-місць для хворих на коронавірусну інфекцію. На ситуацію відреагував президент України Володимир Зеленський, передає пресслужба Офісу президента.

Зеленський відреагував на критичну ситуацію з COVID-19 в одній з областей

Володимир Зеленський. Фото з відкритих джерел

Так, у цьому регіоні фіксується надзвичайно високий рівень захворюваності. За даними Кабміну, в багатьох населених пунктах Прикарпаття заповненість ліжко-місць перевищує 90%. Наразі Івано-Франківська область має один з найбільших рівнів захворюваності на 100 тисяч населення, а також другий найбільший рівень за кількістю зайнятих ліжок – у середньому 73%. За минулу добу там захворів 621 мешканець. Крім того, в області 9339 активних хворих, а це більше, ніж у столиці.

Сьогодні до регіону прямує головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, буде проведено засідання місцевої комісії з питань ТЕБ та НС

Зеленський закликав ретельно розібратися в ситуації. За його словами, через сніг доправлення пацієнтів швидкими в інші області, де є вільні місця, неможливе. Тому слід розглянути варіант розгортання додаткових ліжок в області.

"Пам’ятайте, що насамперед важливі життя пацієнтів", — сказав гарант.

При цьому повідомляється, що минулого тижня в Україні кількість активних хворих на коронавірус продовжує зменшуватися. На сьогодні показник становить 129 тисяч. За словами очільника уряду Дениса Шмигаля, минулого тижня стало менше летальних випадків, а також зайнятих ліжок та госпіталізованих.

Нагадаємо, в Україні мала початися вакцинація проти коронавірусу. Але цього не сталося. У МОЗ сказали, в чому причина затримки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини