Головна Новини Суспільство медицина Чому в Україні досі не почалася вакцинація: відповідь МОЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому в Україні досі не почалася вакцинація: відповідь МОЗ

Старт вакцинації планувався на 15 лютого

16 лютого 2021, 11:40
Поділіться публікацією:

Постачальники вакцини проти коронавірусу для України зіткнулися з деякими технічними проблемами, але труднощі оперативно вирішують. Про це на брифінгу 16 лютого повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

Чому в Україні досі не почалася вакцинація: відповідь МОЗ

Фото з відкритих джерел

За даними міністра, від учора, 15 лютого (саме це число мало стати стартом вакцинації в Україні) МОЗ перебуває у повній готовності розпочати вакцинальну кампанію. Уже сформовані мобільні бригади, які будуть вакцинувати, а також готові списки людей, яких провакцинують в першу чергу.

"МОЗ очікує поставку вакцин. І як тільки вона прийде, Україна одразу розпочне вакцинацію, — запевнив Степанов. — Але, наразі, у постачальників вакцини виникла низка технічних перепон, логістичного характеру, які вирішуються ними в екстреному режимі".

Розслідування НАБУ так званої "вакцинної справи" негативно відображається на репутації України, вважають у МОЗ. Як заявив міністр, сьогодні НАБУ попросило МОЗ надати інформацію про всі перемовини з виробниками вакцин проти COVID-19. Документи планують надати впродовж дня.

"Україна втрачає довіру від виробників вакцин, через подібні інформаційні атаки, які руйнують репутацію нашої держави. Через них МОЗ вже почало отримувати від компаній-виробників вакцин відмови від співпраці. Наразі тривають складні перемовини, аби отримати додаткові дози вакцин проти COVID-19", — сказав Степанов.

За його словами, ситуація може призвести до того, що Україні лишиться лише один варіант – російська вакцина "Спутник-V". Однак її використання МОЗ вважає неприпустимим.

Нагадаємо, НАБУ почало досудове розслідування можливих зловживань під час закупівлі китайської вакцини компанії Sinovac Biotech по 17,85 долара за дозу із допомогою приватної фірми-посередника.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини