Головна Новини Суспільство медицина Захисна маска від COVID-19: як відрізнити оригінал від підробки
commentss НОВИНИ Всі новини

Захисна маска від COVID-19: як відрізнити оригінал від підробки

Захисна маска не повинна бути красивою - вона повинна складатися з фільтруючих шарів і захищати від вірусу

6 лютого 2021, 13:11
Поділіться публікацією:

Протягом останнього одним з найбільш незамінних аксесуарів для людей в усьому світі стала захисна маска. При величезній різноманітності різних масок важливо пам'ятати, що це не частина гардероба або модна деталь образу, маска — це засіб захисту, який має допомогти вберегтися від зараження коронавирусной інфекцією COVID -19.

Захисна маска від COVID-19: як відрізнити оригінал від підробки

Фото із відкритих джерел

Крім того, що люди не завжди надають належного значення захисним маскам, самі виробники і компанії, які займаються поставками масок, часто нехтують їхньою якістю. Зокрема, на цю проблему зараз звертають увагу в США. У період з початку пандемії і до кінця 2020 року митна і Прикордонна охорона США вилучила понад 14,6 мільйона підроблених масок, що надходять в США. Про це повідомляє CNN.

Маски N95 вважаються золотим стандартом використання масок, але їх підроблені двійники можуть загрожувати безпеці. За даними CNN, недотримання американських стандартів безпеки означає, що вони не можуть ефективно фільтрувати знаходяться в повітрі частинки.

Щоб відрізнити підроблену маску від тієї, яка здатна якісно фільтрувати вдихається вами повітря, необхідно перевірити сертифікат якості. Для кожної країни він різний. Наприклад, в США сертифіковані тільки маски N 95, в той же час в Китаї масово виробляють захисні маски KN 95, які також дуже часто зустрічаються в Україні.

Купуючи маски онлайн, також необхідно звертати увагу на кілька важливих моментів. Знову ж таки, ви обов'язково повинні ознайомитися з інформацією, яку надає продавець і виробник. Важливим моментом є помилки і помилки в документації. Виробники, які відповідально підходять до своєї роботи, навряд чи дозволять собі допускати помилки в описі продукції. Також має насторожити і відсутність детального опису товару, з поясненнями, яку сертифікацію пройшла продукція.

Незалежно від того, де ви купуєте маски, вас повинно насторожити пояснення, що товар справжній. Відповідальний виробник не уточнює цих моментів, так як за замовчуванням зрозуміло, що це оригінальна продукція.

Не варто йти на поводу у занадто низьку ціну, варто звертати увагу на те, щоб ціна відповідала тому, за скільки товар продають інші продавці.

Крім того, варто пам'ятати, що маска не повинна бути красивою, вона повинна щільно прилягати до обличчя і захищати від вірусів. Якщо ж на масці є якісь декоративні елементи, які ще й заважають її нормально носити, то варто відмовитися від неї.

Нагадаємо, сьогодні в Україні було зареєстровано більше 4000 нових випадків зараження коронавірусів .



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини