Головна Новини Суспільство медицина За скільки днів має повернутися втрачений нюх: відповідь лікаря
commentss НОВИНИ Всі новини

За скільки днів має повернутися втрачений нюх: відповідь лікаря

Лікар відповів на одне з популярних «коронавірусних» запитань про нюх

13 листопада 2020, 15:07
Поділіться публікацією:

Один із розповсюджених симптомів коронавірусної хвороби – це втрата нюху. Що робити, якщо ви перестали відчувати запахи, та коли нюх повернеться, розповів лікар-анестезіолог, професор Сергій Дубров у відео, опублікованому в Telegram-каналі МОЗ "Коронавірус_інфо".

За скільки днів має повернутися втрачений нюх: відповідь лікаря

"Специфічно нічого не робити, — відповів лікар. — У всіх пацієнтів відчуття нюху відновлюється протягом декількох днів – півтора тижня".

За словами Дуброва, в такому разі лікар призначає терапію в залежності від ступеня тяжкості захворювання, тобто спеціально для відновлення нюху тих чи інших маніпуляцій робити не потрібно.

Нагадаємо, у МОЗ перелічили симптоми легкої форми коронавірусної інфекції. Є декілька факторів, які дозволяють хворому лікуватися вдома, але під наглядом медиків. Особливу увагу лікарі мають приділити стану пацієнта на другому тижні хвороби. Адже саме в цей період можуть розвинутися ускладнення дихальної системи.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", лікар озвучив одну дуже розповсюджену, але небезпечну помилку при лікуванні коронавірусу в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини