Головна Новини Суспільство медицина Лікар озвучив небезпечну помилку в лікуванні коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар озвучив небезпечну помилку в лікуванні коронавірусу

Лікар розповів, у чому небезпека повального прийому антибіотиків при коронавірусі в Україні

12 листопада 2020, 11:34 comments1467
Поділіться публікацією:

Всім пацієнтам, хворим на коронавірусну хворобу, не рекомендується приймати антибіотики для зниження температури. Чому, пояснив лікар-анестезіолог, професор Сергій Дубров у відео, опублікованому в Telegram-каналі МОЗ "Коронавірус_інфо".

Лікар озвучив небезпечну помилку в лікуванні коронавірусу

"Це питання, яке наближає нас до катастрофи, як мені здається, в найближчі 4-6 місяців, — заявив лікар. – Абсолютно безглузде, невиправдане призначення антибактеріальних препаратів пацієнтам з COVID-19. Воно просто є надмасовим у нашій країні".

Як пояснив Дубров, нова версія протоколу, яка була прийнята 17 вересня, чітко передбачає ситуації, коли, кому та які антибактеріальні препарати показані хворим на коронавірус.

"Ми маємо розуміти, перш за все, що COVID-19 – це захворювання, яке спричинене вірусом SARS-CoV-2. І мені здається, що переважна більшість людей розуміє, або має розуміти, що антибактеріальні препарати діють виключно на бактерії. Тобто, вони вбивають бактерії, а ніяк не віруси".

Лікар зазначив, що антибіотики не призводять до зниження температури при вірусній інфекції. Але їх можуть призначити пацієнтам з коронавірусом, коли до COVID-19 приєднується бактеріальна інфекція. Є чіткі лабораторні показники, які свідчать про наявність бактеріальної інфекції.

"Це зростання рівня лейкоцитів у загальному аналізі крові, це зсув формули зростання кількості палочкоядерних лейкоцитів більше 10%, і ще дуже важливий показник прокальцитоніну, який чітко нам говорить про високу ймовірність приєднання бактеріальної флори. І тоді, дійсно, антибіотики показані", — розповів Дубров.

Нагадаємо, у МОЗ перелічили симптоми легкої форми коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини