Головна Новини Суспільство медицина З червоної зони вийшли дві області, а для областей жовтої - нові жорсткіші умови: пояснює Ляшко
commentss НОВИНИ Всі новини

З червоної зони вийшли дві області, а для областей жовтої - нові жорсткіші умови: пояснює Ляшко

У деяких регіонах Україна хвиля коронавірусу спадає, але, щоб вона знов не піднялась, потрібно вживати додаткових нових заходів епідбезпеки

22 листопада 2021, 14:01
Поділіться публікацією:

Віктор Ляшко, міністр охорони здоров'я України, пояснив, у яких областях країни покращилась епідемічна ситуація, та оголосив, що умови карантину для жовтої зони – змінять. Небезпеку, за його словами, становить Європа, де COVID-19 "палає".

З червоної зони вийшли дві області, а для областей жовтої - нові жорсткіші умови: пояснює Ляшко

Віктор Ляшко: у всіх секвенованих зразках з 9 областей виявлено штам коронавірусу Дельта - ілюстративне фото з мережі

Міністр повідомив, що дві перші області вийшли з "червоної зони" епідбезпеки – Луганська та Львівська. З іншого боку, щоб убезпечити країну від погіршення ситуації, будуть внесені зміни у карантинні вимоги "жовтої зони", зокрема пожорсткішають вимоги щодо вакцинації працівників підприємств та відвідувачів.

В Луганській та Львівській областях вже третій тиждень поспіль фіксуються позитивні тенденції у значеннях карантинних індикаторів. Наприклад, у них зменшилась кількість випадків інфікування, а динаміка рівня госпіталізацій – від'ємна, тобто – кількість хворих у лікарнях також зменшується. Тому, говорить Ляшко,  відповідна ініціатива про ослаблення карантину буде розглянута на найближчому засідання Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Міністр вказав час, протягом якого, зазвичай, показники дають можливість вивести регіон з "червоної" зони – це 30-35 днів. Тобто, якщо Вінницька область увійшла в цю зону 18 листопада, то вийде, орієнтовно, напередодні свята Святого Миколая.

Ситуація у сусідніх країнах – дуже напружена. Ляшко говорить:

"Європа палає по другому колу, тому ризик повторного спалаху в Україні все ще дуже високий. Зараз горить Німеччина, Польща, Франція, Нідерланди".

Тому Мінздоров'я працює над змінами до постанови про адаптивний карантин:

"[Зміни] будуть передбачати, що на "жовтому" рівні епідемічної небезпеки для роботи в карантинних обмеженнях  необхідно буде мати повний курс вакцинації як для працівників, так і  для відвідувачів".

Ляшко інформує, що з початку кампанії з вакцинації більше 41% українців отримали одну або дві дози вакцини від COVID-19. Повністю вакциновано – 31,5%. Захищено 5,5 млн громадян. старших 60 років. Темпи вакцинації найкращі у місті Київ, Київській, Рівненській та Дніпропетровській областях. Закарпатська область – серед аутсайдерів.

Про нові протоколи лікування COVID-19 видання "Коментарі" публікувало відповідну інформацію раніше.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини