Головна Новини Суспільство медицина Якщо сатурація вища за 92 - вас не госпіталізують: лікарка розповіла про нові протоколи по COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Якщо сатурація вища за 92 - вас не госпіталізують: лікарка розповіла про нові протоколи по COVID-19

Вірус COVID-19 постійно мутує, а тому передбачити, як він поводитиметься у чергову хвилю пандемії – дуже складно

20 листопада 2021, 08:35
Поділіться публікацією:

Під час останнього спалаху захворювання на коронавірус значно збільшилася кількість тих пацієнтів, які виявилися залежними від додаткової подачі кисню. Реанімації виявилися просто переповненими. Медики пов'язують це з мутацією коронавірусу. Тепер він став ще більш небезпечним. Як повідомляє видання "Коментарі", про це в інтерв'ю порталу "Обозреватель" розповіла головний лікар Київської 4-ї міської клінічної лікарні Тетяна Мостепан.

Якщо сатурація вища за 92 - вас не госпіталізують: лікарка розповіла про нові протоколи по COVID-19

Лікарня. Фото з відкритих джерел

Вона зазначила, що за новими протоколами лікування COVID-19 людину навіть не госпіталізуватимуть, якщо у неї середній ступінь тяжкості перебігу захворювання. Їй запропонують лікуватись у домашніх умовах. Це пов'язано з величезним напливом хворих, які залежить від подачі кисню.

Тетяна Мостепан додала, що раніше, незалежно від рівня сатурації людину могли госпіталізувати, якщо у неї було таке бажання і вона хвилювалася за своє життя та здоров'я. Тепер же, якщо у людини рівень сатурації не нижчий за 92, то вона, згідно з протоколом лікування, не повинна госпіталізуватися. Це середній ступінь тяжкості, який лікується вдома і немає необхідності перебувати під наглядом медиків у лікарні.

Лікар відзначила, що осіння хвиля COVID-19 виявилася "дуже страшною", був великий наплив у стаціонари. Найголовніше, наголосила Тетяна Мостепан, це те, що досі немає ліків проти коронавірусу. Тому альтернативи вакцинації для вироблення колективного імунітету, як і раніше, немає.

Читайте також на порталі "Коментарі" — бустерні дози вакцинації: голова МОЗ Ляшко розповів, коли це питання порушать в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини