Головна Новини Суспільство медицина Які наслідки несе коронавірус для психіки: відповідь учених
commentss НОВИНИ Всі новини

Які наслідки несе коронавірус для психіки: відповідь учених

Медики розповіли, за яких симптомів навіть тим, хто не хворіє на коронавірус, слід звернутися за допомогою

2 листопада 2020, 17:15 comments1062
Поділіться публікацією:

Коронавірусна хвороба нерідко несе психічні наслідки: як і для хворих на інфекцію, так і для здорових людей, які постійно перебувають у напрузі. Про це повідомляє Національна академія медичних наук України.

Які наслідки несе коронавірус для психіки: відповідь учених

Фото з відкритих джерел

Зокрема, COVID-19 може безпосередньо вплинути на стан психічного здоров’я пацієнтів, які перехворіли вірусом. Пояснюється, що реакція імунної системи, спричинена інфекцією, може спричинити певні психопатологічні порушення.

Як показало дослідження, в одному з госпіталів Мілану протягом місяця досліджувалися 402 дорослих, які перенесли COVID-19. Виявилося, що мають посттравматичний стресовий розлад (ПТСР)  28% обстежених, депресію — 31%, тривожність — 42%. Ще 40% пацієнтів пожалілися на безсоння, а 20% – обсесивно-компульсивні порушення.

Крім того, вчені кажуть, що жінки (які рідше помирають від Covid-19, аніж чоловіки) отримують частіше психічні порушення, ніж чоловіки.

Зазначається, що стрес є нормальною психологічною та фізичною реакцією на складні ситуації в житті. Але, перебуваючи щоденно у "режимі пандемії", людська психіка може ослабнути.

"У багатьох людей у цей непростий час можуть виникати проблеми з психічним здоров’ям, насамперед можуть виникати симптоми тривоги та депресії", — йдеться у повідомленні.

Крім того, людина може відчувати безпорадність, сум, злість, дратівливість, безнадійність, переляк. Також ймовірні проблеми з концентрацією уваги на типових завданнях, порушення апетиту, болі в тілі або поганий сон і брак сил для рутинних справ.

Експерти рекомендують піти до спеціаліста, якщо подібні симптоми тримаються кілька днів поспіль, провокуючи проблеми у вашому житті.

Як повідомлялося, медики дізналися, за скільки хвилин можна підхопити коронавірус.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини