Головна Новини Суспільство медицина Вчені назвали кількість хвилин, за яку людина заражається коронавірусом
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені назвали кількість хвилин, за яку людина заражається коронавірусом

Медики розповіли, як отримана при контакті з хворим кількість коронавірусу впливає на ймовірність інфікування

2 листопада 2020, 04:45 comments5451
Поділіться публікацією:

Так звана "доза" коронавірусу, одержувана людиною, може визначити, в легкій або тяжкій формі буде протікати захворювання. Про це передає CNN.

Вчені назвали кількість хвилин, за яку людина заражається коронавірусом

Так, будь-яка речовина може стати токсичною, якщо отримати її у досить високій концентрації. "Доза" у випадку з коронавірусом також може мати значення і викликати перебіг хвороби: безсимптомний, легкий або важкий.

"Концепція необхідності певної дози патогена — хвороботворного організму — для запуску інфекції, як показала практика, може бути застосована до багатьох вірусів, таким як вірус грипу, поксвирусів та інші", — пояснила Ерін Бромедж, професор біології Массачусетського університету в Дартмут.

Крім того, грає роль не тільки доза вірусу, яку ви отримуєте просто в певний період часу. Це також може бути сума вірусних доз, отриманих у різні моменти.

Так, в середині жовтня Центри з контролю і профілактики захворювань США змінили визначення терміна "тісний контакт", включивши в нього кілька короткочасних контактів, які в сумі складають 15 хвилин і більше з інфікованою людиною. Раніше поняття тісного контакту передбачало 15 хвилин безперервного спілкування із зараженим.

При цьому наголошується, що у кожної людини різна кількість вірусу, яка потрібно для інфікування.

"Комусь з ослабленим імунітетом або людині, яка перебуває в стресі, наприклад, може знадобитися менше вірусного навантаження, щоб отримати такі ж результати, як і людині, яка перебуває в здоровому стані", — пояснила Бромедж.

Тож ймовірність зараження залежить від фізіології потенційного господаря, способу життя і звичок. І тому слабка з медичної точки зору людина може захворіти навіть від невеликої дози вірусу, а здорова — від значної кількості.

Як розповіла доктор Моніка Ганді, лікар-інфекціоніст і професор медицини Каліфорнійського університету в Сан-Франциско, в місцях і ситуаціях, де діє масковий режим, наприклад, на аргентинському круїзному лайнері й декількох підприємствах харчової промисловості в США — рівень безсимптомної форму захворювання перевищує 80%. Тому вчені стверджують, що, схоже, що маска знижує дозу, фільтруючи деякі вірусні частинки.

Раніше повідомлялося, що дослідження показало, скільки зберігається імунітет до COVID-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини