Головна Новини Суспільство медицина Які хвороби найчастіше розвиваються після коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Які хвороби найчастіше розвиваються після коронавірусу

Найчастіше у пацієнтів зустрічалися хвороби дихальної системи - у 29,6 відсотків

26 січня 2021, 16:45
Поділіться публікацією:

Довгий ковід або постковідний синдром — не один конкретний наслідок інфекції. Вчені з британського Національного інституту охорони здоров'я і вдосконалення медичної допомоги (NICE) заявили, що це ознаки, які можуть розвиватися під час або після коронавірусу. Якщо вони не проходять через 4-12 тижнів, то фахівці кваліфікують це як "тривалий симптоматичний COVID-19". Про це пише medrxiv.

Які хвороби найчастіше розвиваються після коронавірусу

Коронавірус наслідки. Фото: 24tv.ua

Було проведено нове наукове дослідження, в ході якого експерти проаналізували стан здоров'я майже 48 тисяч осіб, які були госпіталізовані з COVID-19 в Великобританії.

З них майже 30 відсотків були госпіталізовані повторно, 12 відсотків — померли.

Які хвороби найчастіше виникають через коронавірус

Найчастіше у пацієнтів були захворювання дихальної системи — у 29,6 відсотків. Якщо вірити даним, то на 1000 осіб, яких виписали після коронавірусу протягом року:

цукровий діабет розвивається у 29;

важкі ускладнення з боку серцево-судинної системи (інфаркт міокарда, інсульт, тяжка серцева недостатність та інші) виникли у 66;

хронічна хвороба нирок зареєстрована у 15;

хронічна хвороба печінки розвивається у 4.

Вчені відзначають, що навіть після виписки з лікарні у людей можуть бути ураження різних органів. Потрібно встановити фактори ризику постковідного синдрому, щоб пацієнт зміг отримати цілеспрямоване лікування.

Як повідомляло видання "Коментарі", найстрашніший з трьох сценаріїв розвитку пандемії. В майбутньому коронавірус може розвиватися за 3 сценаріями. Таку заяву зробила лікар-інфекціоніст, позаштатний фахівець Міністерства охорони здоров'я України (МОЗ) Ольга Голубовська в ефірі телеканалу "Україна 24". Найстрашніший з яких — щорічне зростання смертності.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини