Головна Новини Суспільство медицина Які аналізи потрібно здати після коронавірусу: відповідь лікаря
commentss НОВИНИ Всі новини

Які аналізи потрібно здати після коронавірусу: відповідь лікаря

Перш за все необхідно зробити загальний аналіз крові і сечі

16 грудня 2020, 19:04
Поділіться публікацією:

Після того, як людина перехворіла коронавірусом, їй не варто відразу розслаблятися, адже це ще не означає, що процедури і аналізи закінчилися. Лікар одного з діагностичних центрів Львова Тарас Жиравецький розповів, чому після інфекції потрібно здати загальний аналіз крові та сечі.

Які аналізи потрібно здати після коронавірусу: відповідь лікаря

Які аналізи потрібно здати після коронавірусу. Фото: unsplash

Загальний аналіз сечі покаже, як працюють нирки. Плюс, потрібно здати печінкові проби. Фахівець каже, що під час хвороби і після неї аналізи можуть відрізнятися від норми, але не треба хвилюватися завчасно. Оскільки людина якийсь час приймала лікарські препарати, через які норма буде вищою.

Крім цього, лікар рекомендує здати аналізи на рівень креатиніну і сечовини в крові. Це допоможе зрозуміти, чи потрібна спеціальна дієта, чи знадобиться якесь додаткове лікування.

"Ці два показники важливі, щоб зрозуміти, як працюють нирки. Сечова кислота може часто змінюватися після "ковіда". Якщо вона збільшується, лікар порадить вам дієту і, якщо необхідно, ліки, які знижуватимуть сечову кислоту", — сказав Тарас Жиравецький.

Також не зайвим буде перевірити і рівень глюкози в крові. А ось від чого слід відмовитися в такій ситуації, так це від комп'ютерної томографії, якщо аналізи в повному порядку.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як часто тести на коронавірус можуть помилятися і який метод тестування краще. Бували такі випадки, коли незважаючи на позитивний результат тесту, у людей все одно підтверджувався коронавірус. Просто симптоми інфекції у них ніяк не проявлялися. Відразу ж виникає питання: як часто тести на COVID-19 можуть помилятися? Лікар-епідеміолог Національної експертної групи з інфекційного контролю (NEGIC) Катерина Сояк пояснила, про які нюанси слід знати абсолютно кожному.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини