Головна Новини Суспільство медицина Яка категорія людей важче переносить коронавірус
commentss НОВИНИ Всі новини

Яка категорія людей важче переносить коронавірус

Лікар - пульмонолог Світлана Гук розповіла, якій категорії людей складніше переносити перебіг коронавірусу

19 грудня 2021, 08:35
Поділіться публікацією:

У людей з коронавірусною інфекцією, які піддаються паніці та розпачу, перебіг захворювання проходить складніше. Такою думкою поділилася лікарка — пульмонолог, керівник Центру респіраторної медицини та алергології клінічної лікарні "Феофанія" Світлана Гук, передають видання "Факти".

Яка категорія людей важче переносить коронавірус

Хто важче переносить коронавірус (фото з відкритих джерел)

Фахівець зазначила, що багато людей, дізнавшись про зараження COVID-19, починають сильно піддаватися страху, тому медики приписують їм заспокійливі засоби. Хоча до протоколу лікування коронавірусного захворювання вони не входять.

За словами Світлани Гук, деякі пацієнти надходять до медичного закладу із незначними симптомами, але вже викликають нотаріуса, ставлячи на собі хрест. Тому пацієнтам, які схильні до тривожного стану, фахівці призначають симптоматичне лікування, оскільки паніка погіршує загальне самопочуття людини й може спровокувати панічні атаки.

"Пацієнти-песимісти важче переносять хворобу. Один спокійний, врівноважений чоловік розповідав, що хворів удома і все було добре. Але одного разу за вечерею він відчув, що серце стало битися частіше, і йому відразу стало страшно" — розповіла Світалана Гук.

За її словами, це приклад панічної атаки й на неї потрібно вміти правильно реагувати, оскільки нервова система людини ослаблена, і вона "поїдає" не лише себе, а й лікаря.

Нагадаємо, що відомий лікар Комаровський пояснив землякам, який різновид ковіда становить загрозу – Дельта чи Омікрон.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що, за словами голови Комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайла Радуцького, незабаром в Україні може з'явитися новий штам коронавірусу "Омікрон".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини