Головна Новини Суспільство медицина Яка форма "Дельта" -штамму коронавірусу найнебезпечніша
commentss НОВИНИ Всі новини

Яка форма "Дельта" -штамму коронавірусу найнебезпечніша

Є три форми зараження "Дельта" -штаммом СOVID-19

1 жовтня 2021, 16:10
Поділіться публікацією:

За словами президента Асоціації анестезіологів, професора Сергія Дуброва, існує три різні форми зараження коронавірусним штамом "Дельта". Разом з тим, специфічних симптомів, які характерні для цієї мутації COVID-19, практично немає. Про це експерт розповів у коментарі РБК-Україна.

Яка форма "Дельта" -штамму коронавірусу найнебезпечніша

Яка форма "Дельта" -штамму коронавірусу найнебезпечніша - фото з відкритих джерел

Спеціаліст описав три стани, які можуть супроводжувати "Дельта" -варіант коронавірусного захворювання:

— перша форма — для неї характерна температура, а також слабкість, біль в суглобах і нежить. Подібний стан спостерігається під час ГВРІ.

— друга форма — проявляється у вигляді розладів шлунково-кишкового тракту, зокрема, діареї і больовими відчуттями в шлунку. Такий перебіг хвороби, за словами експерта, можна зустріти рідко — в 10-15% всіх випадків зараження, а найчастіше у дітей.

— третя форма — також не є поширеною, однак її називають найбільш небезпечною. Серед симптомів — температура в районі 37.1-37.3 градуси, помірна слабкість і риніт.

Заначається, що остання форма "Дельта" -штамму коронавірусу є найбільшою загрозою, оскільки люди продовжують контактувати один з одним, відвідувати громадські місця і користуватися транспортом, навіть не підозрюючи, що є джерелом зараження на коронавірус.

Раніше в матеріалі видання "Коментарі" говорилося, що педагогів і чиновників, які відмовилися від обов'язкової вакцинації від COVID-19, будуть відстороняти від роботи (не звільняти, а усувати на час дії карантину) без збереження зарплати. Про це заявив міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко, запевняючи, що мова йде про обов'язкову, але не про примусової вакцинації. Експерти оцінили подібні заходи, а також розповіли, наскільки вони законні і необхідні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини