Головна Новини Суспільство медицина Як зрозуміти, що вашого домашнього улюбленця вкусив кліщ: основні ознаки
commentss НОВИНИ Всі новини

Як зрозуміти, що вашого домашнього улюбленця вкусив кліщ: основні ознаки

Головні симптоми укусу кліща у домашніх тварин

21 червня 2021, 19:00
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Кліщі викликають занепокоєння у власників домашніх тварин, тому що вони можуть заразити наших чотириногих друзів серйозними захворюваннями, такими як хвороба Лайма. Однак не завжди можна помітити паразита на тілі вихованця. Особливо, якщо кішка або собака довгошерсті.

Як зрозуміти, що вашого домашнього улюбленця вкусив кліщ: основні ознаки

Кліщі у тварин. Фото з відкритих джерел

Ветеринари виділяють кілька основних ознак того, що вашого домашнього улюбленця вкусив кліщ. Якщо вчасно звернути на них увагу і швидко зреагувати, можна врятувати тварину від важких наслідків.

Основні ознаки укусу кліща:

1. Млявість

У тварин, укушених кліщем, зазвичай спостерігається млявість. Якщо ви помітили, що ваш вихованець став менш енергійним і без особливого настрою грає з вами в свої улюблені ігри, варто насторожитися. Якщо напередодні ви були з ним, наприклад, у лісі або в місцях, де є густа трава, його міг вкусити кліщ, а млявість — це результат укусу.

2. Зміни рухливості

Раптові зміни рухливості або навіть кульгавість — це ознака того, що ваш вихованець заразився хворобою Лайма від інфікованого кліща.

Біль у суглобах, викликаний запаленням від укусу кліща, може легко вплинути на здатність вашого вихованця комфортно пересуватися, що призведе до зміни його рухливості. У критичних ситуаціях дискомфорт може бути настільки сильним, що через уражену ділянку він здається кульгавим.

3. Блювота і діарея

Блювота і діарея є індикаторами безлічі різних захворювань, поширених у домашніх тварин, а не тільки укусів кліщів.

Але якщо у вашого вихованця незрозуміла блювота і діарея, ви з ним недавно відвідували місця, де часто зустрічаються кліщі, це може бути саме симптомом укусу кліща. У такому випадку краще відразу звертатися до ветеринара.

4. Відсутність апетиту

Якщо ваш чотириногий друг відмовляється від своїх улюблених ласощів, пора бити тривогу. Ця ознака може свідчити і про низку інших захворювань. Однак вона підходить і під укус кліща, в разі, якщо раніше ви перебували в місцях, де водяться ці паразити. Консультація у ветеринара допоможе вам виключити укус кліща як причину.

5. Параліч

Деякі кліщі можуть виділяти у тіло тварини токсин, який насправді може викликати тимчасовий параліч. Після того, як інфікований кліщ буде видалений із тіла домашнього улюбленця, дія паралітичного агента має поступово припинитися.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що вчені виявили невідомий коронавірус, який можуть поширювати собаки, а також про те, які таблетки категорично не можна ламати на частини.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: en-bitten-by-a-tick/
comments

Обговорення


Новини