Головна Новини Суспільство медицина Як зрозуміти чи дитина хворіла на COVID-19 - Комаровський
commentss НОВИНИ Всі новини

Як зрозуміти чи дитина хворіла на COVID-19 - Комаровський

Молоде покоління легше переносить коронавірусну хворобу

15 грудня 2020, 14:50 comments1166
Поділіться публікацією:

Популярний український лікар Євген Комаровський постійно відповідає на запитання громадян щодо коронавірусу. Цього разу йому поставили питання, як зрозуміти чи дитина заразилася коронавірусом, якщо один із членів сім'ї виявився хворим.

Як зрозуміти чи дитина хворіла на COVID-19 - Комаровський

Як перевірити чи дитина хворіла коронавірусом. Фото: РБК

На це лікар відповів, що діти, підлітки, молоді люди у більшості випадків легше переносять COVID-19, ніж більш зрілі пацієнти. В той час, як дорослий хворий може почувати себе погано, відчувати головний біль, втрату нюху, слабкість, в дитини симптоми можуть взагалі не проявлятися.

За словами експерта, чим людина молодша, тим більше у неї шансів на легку форму хвороби. Тому в юному віці захворювання можна перенести непомітно.

Комаровський радить, якщо батьки хочуть впевнитися, чи хворіла дитина на COVID-19, чи ні — варто зробити тест. Він надасть найточніший результат.

Також лікар-педіатр Євген Комаровський розповів про те, чому втрата нюху при коронавірусі може бути небезпечною. Ще навесні поточного року фахівці з Каліфорнійського університету Сан-Дієго з'ясували, що головними ознаками наявності у людини коронавірусу є втрата запахів і смаків. Саме ці два симптоми в більшості випадків спостерігалися у людей, які переносили вірус в легкій формі. У деяких випадках втрата нюху є єдиним симптомом Covid-19.

Нагадаємо, що раніше власник бельгійського бару в Остенді повідомив в соціальних мережах про формування нової релігії. Підприємець був незадоволений тим, що уряд дозволив деякі релігійні церемонії в Бельгії, але зберіг заборону на бізнес, і заснував нову віру для тих, хто хоче відвідувати службу для ведення бізнесу, щоб обійти карантинні обмеження.

Також сайт "Коментарі" рекомендує прочитати, чим корисна червона ікра для імунітету та як вибрати справжню.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини