Головна Новини Суспільство медицина Як хворому на коронавірус не розоритися на лікуванні — поради лікаря
commentss НОВИНИ Всі новини

Як хворому на коронавірус не розоритися на лікуванні — поради лікаря

Головними помічниками у спробі зекономити будуть лікарі та здоровий глузд

11 березня 2021, 15:38 comments1650
Поділіться публікацією:

Процес лікування від коронавірусу забирає чимало сил, а також фінансів. Українці, яким не пощастило стикнутися із COVID-19, ясно відчули, як хвороба "вдарила" по кишені. На думку сімейного лікаря Михайло Соколовського, за правильного підходу до лікування зекономити на медикаментах досить реально, пише "Україна 24".

Як хворому на коронавірус не розоритися на лікуванні — поради лікаря

Витрати на лікування коронавірусу можна зменшити. Фото: karpaty.today

Соколовський переконаний, що найбільш визначний критерій витрат на лікування від коронавірусу — це так званий "градус переляку". Якщо українці почнуть ставитися до свого здоров’я відповідально, а не змітати із аптечних полиць усі ліки підряд після отримання невтішного діагнозу, економія прийде швидко.

За словами Михайла Соколовського, найбільш важливим у процесі лікування (будь-якої хвороби насправді) є консультація із лікарем. Розмови із друзями, родичами, навіть фармацевтами чи пошуки інформації в інтернеті не викликають однозначної довіри. Цілком можливо, що препарати, порекомендовані іншими людьми без спеціальної освіти, принесуть вашому організму більше шкоди, ніж користі.

"Саме лікар повинен вам дати необхідний перелік препаратів, які ви будете використовувати, тоді ви уникнете зайвих витрат. Лікар має вам давати рекомендації за назвою діючої речовини, а не комерційні назви", — наголошує Соколовський.

За правильного та раціонального підходу до процесу лікування сума коштів на медикаменти від коронавірусу не перевищать уже звичних для багатьох витрат на ліки проти ГРВІ чи грипу. Звичайно, це стосується легкої чи середньої форми захворювання, коли від пацієнта не вимагається перебувати на денному стаціонарі в лікарні — там витрати можуть бути серйознішими за рахунок сильних препаратів.

Загалом за рекомендацією лікаря Соколовського українцям варто:

• детально дізнаватися у медиків, навіщо призначаються ті чи інші ліки, а також аналізи;

• цікавитися на що вплинуть зроблені аналізи, якими будуть подальші дії;

• не соромитися запитувати назви дешевших аналогів рекомендованих медикаментів, вимагати надання назви діючої речовини препарату.

А найпростіший спосіб  уникнути зайвих витрат на лікування — це не хворіти, стверджує Михайло Соколовський. Звісно, під час пандемії кожна людина є потенційним носієм вірусу, але використання захисних масок, рукавичок, антисептику та дотримання соціальної дистанції все ще є важливими елементами у боротьбі із COVID-19 і можуть допомогти захиститися.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про невтішний прогноз вченого НАН стосовно смертності від коронавірусу в Україні.

Також на порталі знайдеться посилання на онлайн-калькулятор, який розрахує ваше місце у черзі на вакцинацію проти COVID-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Bujhm

11 березня 2021, 16:10

А самый действенный способ - свалить из этого рассадника воров и коррупционеров как можно раньше. И забыть эту "европейскую" страну где могут нормально жить таки щири "европейци" как порох, яценюк, коломойский и другие.


Новини