Головна Новини Суспільство медицина Як часто тести на коронавірус можуть помилятися і який метод тестування краще
commentss НОВИНИ Всі новини

Як часто тести на коронавірус можуть помилятися і який метод тестування краще

Експерт розповіла про важливі нюанси тестування

16 грудня 2020, 13:42
Поділіться публікацією:

Бували такі випадки, коли попри позитивний результат тесту, у людей все одно підтверджувався коронавірус. Просто симптоми інфекції у них ніяк не проявлялися. Відразу ж виникає питання: як часто тести на COVID-19 можуть помилятися? Лікар-епідеміолог Національної експертної групи з інфекційного контролю (NEGIC) Катерина Сояк пояснила, про які нюанси слід знати абсолютно кожному.

Як часто тести на коронавірус можуть помилятися і який метод тестування краще

Коронавірус в Україні. Фото: Associated Press

Так, експерт заявила, що перше, що слід розуміти — це про який саме тест йдеться. Тому що експрес-тест може мати велику похибку. Їх краще використовувати для діагностики, вони можуть бути тільки методом скринінгу. А вже після варто отримати підтвердження методом ІФА або ПЛР.

Також фахівець розповіла, наскільки точні результати показує ПЛР-тест.

"Що стосується ПЛР-методу, то на сьогодні він має дуже переконливий вплив: якщо є негативний ПЛР, то немає ніякого захворювання. І тут теж потрібно розуміти, що 25% в ПЛР-методі може бути помилково негативним. Це означає, що 25 % з обстежуваних, які отримали негативний результат, все одно можуть бути носіями вірусу. Це просто похибки самого методу. Це потрібно розуміти. Але, якщо ми отримуємо позитивний результат ПЛР, це майже 100% наявність вірусу. Виходить, що помилково негативних тестів в ПЛР методі більше, ніж хибнопозитивних. Тому, якщо ми отримуємо позитивний аналіз ПЛП, це на 99-100% означає, що ми хворі", — підсумувала Катерина Сояк.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, є два типи імунітету до COVID-19. Імунітет до COVID-19 у тих людей, які перехворіли ним, може зберігатися протягом декількох років. Але імунітет, створений шляхом щеплення, може виявитися менш стійким. Про це у своєму інтерв'ю заявив лікар-імунолог Борис Донськой.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини