Головна Новини Суспільство медицина Як боротимуться з COVID-19 у областях з червоної зони
commentss НОВИНИ Всі новини

Як боротимуться з COVID-19 у областях з червоної зони

Жителі чотирьох областей отримали низку обмежень червоної зони. Що планує робити уряд?

18 жовтня 2021, 11:55
Поділіться публікацією:

Марія Карчевич, заступник міністра з цифрового розвитку, пояснила пояснили плани уряду та Міністерства охорони здоров'я щодо регіонів з червоної зони та інших, інформує прес-служба Кабміну України.

Як боротимуться з COVID-19 у областях з червоної зони

Індикатори визначення рівнів епідемічної небезпеки COVID-19 - скрін інфографіки Мінздоров'я

Представниця Мінцифри перебувала з робочою поїздкою у Запорізькій області, у якій з 18 жовтня 2021 р. оголошено "червону" зону епідемічної небезпеки. Вона наголосила, що єдиний спосіб підготувати медичну систему до зростання кількості хворих та захистити українців є вакцинація.

Жителі чотирьох регіонів вже з 18 жовтня зустрінуться з максимальними незручностями карантинних обмежень: Запорізької, Дніпропетровської, Донецької та Одеської. Забороняється робота багатьох громадських закладів та проведення масових заходів, крім випадків, коли усі працівники/учасники вакциновані на 100%. Херсонську область також незабаром очікують подібні обмеження, так її показники наближаються до критичної межі – див. посилання.

Причина подібної ситуації у цих та інших областях – у низькому темпі щеплень. Медики Запорізької області повинні проводити не менше 11 тис. вакцинацій на добу, а роблять удвічі менше – 5-7 тис. Мала кількість вакцинацій має свою причину – замалу кількість центрів щеплень: у Запорізькій області всього 10 пунктів, між тим як у сусідній Дніпропетровській – 30. Один з кроків уряду – це збільшення кількості місць, де можна отримати щеплення від COVID-19.

Сайт, на якому можна побачити адреси усіх наявних центрів вакцинації, розміщено за посиланням.

Як писало видання "Коментарі" раніше, лікар Комаровський розповів про два надійні способи вберегтись від наслідків зараження COVID-19.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини