Головна Новини Суспільство медицина Втрата нюху й смаку трапляється все рідше: лікар озвучив нові симптоми COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Втрата нюху й смаку трапляється все рідше: лікар озвучив нові симптоми COVID-19

У пацієнтів зустрічається блювота, діарея і навіть психотичні реакції

29 квітня 2021, 15:40
Поділіться публікацією:

За словами головного інфекціоніста Львівської області Сергія Федоренка, симптоми коронавірусу, які зустрічалися у хворих на початку пандемії, трапляються все рідше. В інтерв'ю ТСН лікар розповів про те, як зараз протікає COVID у інфікованих, пише "УНІАН".

Втрата нюху й смаку трапляється все рідше: лікар озвучив нові симптоми COVID-19

Нові симптоми коронавірусу - фото з відкритих джерел

За твердженням Федоренка, у заражених коронавірусом відзначається температура до 40 градусів, а також присутня загальна слабкість, через яку люди насилу можуть пересуватися. Серед симптомів, що часто зустрічаються також діарея, блювота, кашель та задишка:

"У стаціонарі в 95% випадків ми бачимо ураження легень, яке характеризується двостороннім бронхопневмонією, розвиваються міокардит. Є також ураження з боку центральної нервової системи. Це — дезорієнтація у просторі й часі", -сказав лікар.

Інфекціоніст також підкреслив і випадки наявності психотичних реакцій у пацієнтів з COVID.

Сергій Федоренко також зазначив, що симптоми, які зустрічалися спочатку у інфікованих коронавірусом, як втрата нюху, смаку, можна зустріти значно рідше.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що глава Міністерства охорони здоров'я України Максим Степанов повідомив, що станом на сьогодні кількість інфікованих коронавірусом на території країни становило 11 627, при цьому вчора виявили 9 590 нових випадків COVID. Зокрема, захворювання діагностували у 518 дітей та 259 медичних працівників. За минулу добу видужала 18 442 громадян, при цьому станом на минулу добу, коронавірус змогли подолати 20 062 чоловік, що є рекордним значенням з початку пандемії в країні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини