Головна Новини Суспільство медицина Друга доза вакцини від коронавірусу: МОЗ повідомило про строки отримання
commentss НОВИНИ Всі новини

Друга доза вакцини від коронавірусу: МОЗ повідомило про строки отримання

Міністерство охорони здоров’я України повідомило, через який час після щеплення має відбутися вакцинація другою дозою вакцини від коронавірусу

20 квітня 2021, 16:35
Поділіться публікацією:

Українці, які вакцинувалися першою дозою вакцини від коронавірусу Covishield/AstraZeneca, мають отримати другу дозу препарату через 12 тижнів після першої. Про це інформує Міністерство охорони здоров’я України у своєму Telegram-каналі сьогодні, 20 квітня.

Друга доза вакцини від коронавірусу: МОЗ повідомило про строки отримання

Вакцина від коронавірусу. Фото з відкритих джерел

Повідомляється, що про час і місце вакцинації від коронавірусу людині мають повідомити за контактним номером, який був залишений під час щеплення.

Як зазначили в МОЗ, посилаючись на медичний журнал The Lancet, дослідження показали, що ефективність вакцини AstraZeneca після двох стандартних доз, введених з інтервалом у 12 тижнів або більше, зростала до 81,3%. Дослідження проводилося в березні 2021 року.

"Тому Оперативний штаб МОЗ із вакцинокерованих інфекцій схвалив рекомендації НТГЕІ збільшити інтервал між введенням першої та другої доз вакцини Covishield/AstraZeneca до 12 тижнів", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, голова МОЗ Максим Степанов заявив, що після Великодня 2021 року в Україні може відбутися новий сплеск епідемії коронавірусу. За словами міністра, Україна пройшла пік захворюваності на коронавірус і наразі динаміка заражень йде на спад. Однак у Міністерстві охорони здоров'я заявили, що розслаблятися зарано.

Як повідомляв портал "Коментарі" раніше, лікар розповіла, коли вакцинація від коронавірусу може бути небезпечною. В Україні, на думку медика, доводиться враховувати ситуацію із вакцинами. Можливість вакцинації іншим виробником допустима, вважає експерт. Однак лікар каже про важливість методики виробництва вакцини. Тобто це може бути РНК-вакцина, векторна чи інактивована вакцина.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини