Головна Новини Суспільство медицина Лікар розповіла, коли вакцинація від коронавірусу може бути небезпечна
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар розповіла, коли вакцинація від коронавірусу може бути небезпечна

Український лікар пояснила, за якої умови не можна змішувати типи вакцин від коронавірусу

14 квітня 2021, 16:55
Поділіться публікацією:

Керівник Центру респіраторної медицини клініки "Феофанія" Світлана Гук заявила, що не варто вводити другу дозу вакцини від коронавірусу, яка має відмінний від першої тип виробництва. Про це вона сказала в ефірі телеканалу "Україна 24".

Лікар розповіла, коли вакцинація від коронавірусу може бути небезпечна

Коронавірус. Фото з відкритих джерел

Як розповіла Гук, в Україні доводиться враховувати ситуацію з вакцинами. За її словами, можливість вакцинації іншим виробником допустима. Однак лікар каже про важливість методики виробництва вакцини. Тобто це може бути РНК-вакцина, векторна чи інактивована вакцина.

"На мою думку, змішувати типи виробництва — не виробників, а саме типи виробництва — не те, щоб не можна... Ніхто не може спрогнозувати, що ми отримаємо те, заради чого ми це робили", — повідомила експерт.

Лікар пояснила, що друга доза вакцини називається бустерною. З її допомогою активується т-клітинний імунітет, який здебільшого бере участь у тривалому захисті від будь-якої вірусної інфекції.

Нагадаємо, американський лікар розповіла, коли ті, хто перехворів на коронавірус, можуть отримати вакцину від Covid-19. Медик пояснила, чи потрібно взагалі вакцинуватися тим, хто недавно переніс коронавірусну інфекцію. За словами медичного аналітика, при отриманні вакцини від коронавірусу необхідно брати до уваги одну з важливих умов: ви повинні переконатися, що здорові.

Раніше в НАН повідомили, коли в Україні почнеться спад захворюваності на коронавірус у квітні 2021 року, а коли слід очікувати піку смертності. Зазначимо, що прогноз вчених збігається з тим, який нещодавно озвучували в Міністерстві охорони здоров’я.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини