Головна Новини Суспільство медицина Все залежить від лікарів: Степанов розповів, як будуть вирішувати, кого лікувати від COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Все залежить від лікарів: Степанов розповів, як будуть вирішувати, кого лікувати від COVID-19

Міністр охорони здоров'я оголосив, що лікарі самі вирішуватимуть, кого вони будуть лікувати при захворюваності в 20 тисяч осіб на добу

20 жовтня 2020, 14:37 comments1595
Поділіться публікацією:

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив що лікарі самі обиратимуть кого лікувати від COVID-19, якщо число випадків зараження на добу перевищить 20 тисяч осіб. Про це він сказав, виступаючи у Верховній Раді.

Все залежить від лікарів: Степанов розповів, як будуть вирішувати, кого лікувати від COVID-19

"Ми вже підготували проект, як діяти, коли буде різний рівень захворюваності в Україні. Зараз йде питання про чотирьох різних варіантах дій. І ось, якщо настане четвертий, найгірший сценарій, і число заражених перевалить за 20 тисяч чоловік, то у нас не вистачить медичних кадрів, щоб вирішувати ці проблеми. Лікарям доведеться спонтанно вибирати, кого лікувати, а кого — ні ", — заявив Степанов.

Як раніше повідомляли "Коментарі", МОЗ назвало чотири рівні небезпеки через COVID-19.

Останній — четвертий рівень небезпеки, буде свідчити, що ресурси системи охорони здоров'я вичерпані. Йдеться про більш 15-20 тисяч випадків захворювання коронавірусів щодня. В такому випадку МОЗ запровадить активацію протоколів медичного сортування з пріоритетом надання медичної допомоги.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини