Головна Новини Суспільство медицина Вплив COVID-19 на дітей: які симптоми спостерігаються найчастіше
commentss НОВИНИ Всі новини

Вплив COVID-19 на дітей: які симптоми спостерігаються найчастіше

Лікарі оцінили вплив COVID-19 на дітей, оскільки необхідність у вакцинах зростає

9 грудня 2021, 11:35
Поділіться публікацією:

Через місяць після того, як син Сари Еран одужав від легкого випадку COVID-19, Сара Біттан відвезла трирічну дитину до відділення невідкладної допомоги. У нього була висока температура, висип, очі та нижня частина тіла були опухлі та червоні, болів живіт і хлопчик плакав від болю. Про це повідомляє Reuters.

Вплив COVID-19 на дітей: які симптоми спостерігаються найчастіше

Еран, 3-річний ізраїльський хлопчик, який страждав від PIMS, рідкісного наслідку коронавірусної хвороби (COVID-19) - Reuters

Зрештою, поставили діагноз рідкісний мультисистемний запальний синдром у дітей (MIS-C), також відомий як PIMS.

Через два роки після пандемії COVID-19 лікарі всього світу починають усе більше дізнаватися про те, як хвороба впливає на дітей.

У той час як випадки важких захворювань і смерті залишаються набагато рідкіснішими серед дітей, ніж серед дорослих, десятки тисяч дітей все ж борються з його наслідками. Центри контролю та профілактики захворювань США (CDC) називають COVID-19 однією з 10 основних причин смерті дітей у віці від 5 до 11 років.

Дедалі більше країн роблять вакцини проти COVID-19 дітям молодшого віку. Європейський Союз розпочне кампанію із вакцинації дітей віком від 5 до 11 років наступного тижня, в той час як подібна кампанія вакцинації в США, яка розпочалася в листопаді, схоже, втрачає оберти.

Лікарі сподіваються, що отримані ними знання не тільки покращать лікування, але й допоможуть батькам зрозуміти ризики COVID-19, коли вони розглядають вакцинацію своїх дітей.

PIMS, який зазвичай виникає через кілька тижнів після зараження коронавірусом, з'являється через те, що імунна система раптово перевантажується, викликаючи запалення в серці, легенях, нирках, мозку та органах шлунково-кишкового тракту. Уражені діти можуть перебувати в лікарні до двох тижнів, деякі потребують інтенсивного лікування.

Шестимісячна оцінка Мошал, експерта з дитячих інфекційних хвороб у лондонській лікарні, та її колег, опублікована в Lancet, показала, що пошкодження органів є нечастим у дітей, які були госпіталізовані з PIMS. Тривалі симптоми, включаючи розумову втому та фізичну слабкість, часто зберігалися, але з часом зникали.

"Вони втомлюються швидше. Таким чином, це впливає на шкільну роботу, оскільки вони можуть зосередитися лише на короткий період часу", – сказала Мошал.

За словами Ашкеназі-Хоффнунг, такі прості дії, як підйом по сходах, біг за автобусом або просто стояння чи ходьба, є нестерпними. У деяких дітей з’явилися симптоми, схожі на астму, або втрату слуху, а деякі малюки, які ходили, повернулися до повзання, тому що вони були дуже втомлені і в них боліли ноги.

Більшість дітей з часом одужують, за її словами, за допомогою фізіотерапії та ліків. Близько 20% все ще страждають.

Як повідомляли раніше "Коментарі", дані показують, що надання невідкладної допомоги у зв’язку зі спробами самогубства серед дівчат-підлітків зросло на 51% під час COVID-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини