Головна Новини Суспільство медицина Лікарі стурбовані ситуацією: як Covid вплинув на психічне здоров'я підлітків
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікарі стурбовані ситуацією: як Covid вплинув на психічне здоров'я підлітків

Дані показують, що надання невідкладної допомоги у зв’язку зі спробами самогубства серед дівчат-підлітків зросло на 51% під час COVID-19

8 грудня 2021, 17:32
Поділіться публікацією:

Генеральний хірург США Вівек Мурті у вівторок, 7 грудня, опублікував нові рекомендації головного хірурга, попереджаючи про зростаючу кризу психічного здоров’я молоді на тлі пандемії коронавірусу. Про це повідомляє Fox News.

Лікарі стурбовані ситуацією: як Covid вплинув на психічне здоров'я підлітків

Проблеми з психічним здоров'ям у дітей - фото з відкритих джерел

У той час, як криза психічного здоров'я почала загострюватися протягом десятиліття перед пандемією, COVID-19 ще й додатково погіршив умови, оскільки обмежував соціальну взаємодію та доступ до необхідних медичних і соціальних послуг серед молодих людей, згідно з даними офісу головного хірурга.

"Проблеми з психічним здоров’ям у дітей і підлітків є реальними та широко поширеними. Ще до пандемії значна кількість молодих людей боролася з почуттям безпорадності, депресією та думками про самогубство – і показники зросли за останнє десятиліття. Пандемія COVID-19 ще більше змінила їхній досвід вдома, у школі та в суспільстві, і вплив на їхнє психічне здоров’я був руйнівним", – йдеться у заяві. 

Дані показують, що необхідність надання невідкладної допомоги у зв’язку зі спробами суїциду серед дівчат-підлітків зросла на 51% під час COVID-19, а надання невідкладної допомоги (швидкої допомоги) серед хлопчиків-підлітків зросло на 4% за той же період часу.

У той час як деякі молоді люди більше спали, займалися спортом і позитивно проводили час із сім’єю вдома під час пандемії, інші постраждали.

"Вони пропустили перші дні в школі, місяці чи навіть роки особистого навчання, випускні церемонії, спортивні змагання, ігри та час із родичами. Вони та їхня сім’я, можливо, втратили доступ до психіатричної допомоги, соціальних послуг, доходів, їжі чи житла. Вони могли самі хворіти на COVID-19, страждати від тривалих симптомів COVID чи втратити близьку людину через хворобу – підраховано, що станом на червень 2021 року понад 140 000 дітей у США втратили батьків, дідусів чи бабусь", – йдеться у повідомленні. 

Крім того, оскільки COVID-19 обмежував особисту взаємодію та послуги для молоді, дорослим стало важче розпізнати ознаки жорстокого поводження та проблем із психічним здоров’ям.

За даними Центрів контролю та профілактики захворювань, за попередніми оцінками на 2020 рік, серед молоді у США у віці від 10 до 24 років було зафіксовано понад 6600 випадків суїциду. 

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Біскарросі, комуні на південному заході Франції в департаменті Ланди, співробітник всесвітньо відомої мережі ресторанів швидкого харчування McDonald's вчинив самогубство прямо біля місця, де працював.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини