Головна Новини Суспільство медицина ВООЗ розкритикувала ідею введення COVID-паспортів
commentss НОВИНИ Всі новини

ВООЗ розкритикувала ідею введення COVID-паспортів

Появи COVID-паспортів влітку навряд чи вдасться уникнути

8 березня 2021, 23:55
Поділіться публікацією:

Всесвітня організація охорони здоров'я різко розкритикувала ідею Єврокомісії щодо видачі паспортів вакцинації від коронавірусу. На думку експертів, ідея приречена на провал, оскільки немає даних про те, наскільки вакцина вберігає від повторного зараження. Про це він розповів в інтерв'ю виданню Die Welt.

ВООЗ розкритикувала ідею введення COVID-паспортів

ВООЗ критично ставляться до введення паспортів вакцинації (фото з відкритих джерел)

Директор регіонального європейського бюро ВООЗ Ганс Клюге пояснив безперспективність цієї ідеї недостатністю інформації про імунітет до COVID-19.

"Зараз в ВООЗ критично ставляться до намірів з впровадження паспортів вакцинації в світі. Однак, як зазначив представник ВООЗ, появи COVID-паспортів влітку навряд чи вдасться уникнути. Ми розуміємо, що уряду стикаються з політичною реальністю. Однак ВООЗ цього не рекомендує "- йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, вчені і медики з Америки стурбовані недавно виявленими в Бразилії, Нью-Йорку і Каліфорнії трьома штамами коронавірусного захворювання. Мутований вірус був вперше виявлений на території Бразилії і названий P.1. Від також був зафіксований в шести американських штатах і Японії. Повідомляється, що даний штам був виявлений у людей, які вже одужали від коронавірусу, що, на думку фахівців, збільшує ризик, що цей вид може призводити до повторного зараження через його стійкості до антитіл. Мутація B.1.526, яку виявили в Нью-Йорку і прилеглих штатах, на думку вчених, може виявитися стійкішим до вакцинації, а також певним курсом лікування. Штам, який зафіксували в Каліфорнії, називають B.1.427 або B.1.429.

Згідно з попередніми дослідженнями, дана мутація може призводити до підвищеного ризику серйозних ускладнень або летального результату. Зокрема, з поширенням цього виду пов'язують важку ситуацію у відділеннях інтенсивної терапії штату. Вчені відзначають, що навіть стійкість деяких штамів до щеплень, не забирає важливості вакцинації від коронавірусного захворювання.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Bujhm

9 березня 2021, 10:57

А почему нет. Это сколько бабла можно срубить.... Особенно на Украине. Простор для схемотоза неограниченный.


Новини